Parc al Regiei Naționale Romsilva, invadat de ghiocei!

Regia Națională a Pădurilor Romsilva a prezentat parcul din România unde ghioceii au cucerit natura. Un peisaj parcă desprins din basme se găsește în zona Munților Șureanu din Hunedoara. 

Romsilva are în administrare nu mai puțin de 38.000 de hectare, dintre care 26.500 sunt păduri. Din suprafața amintită fac parte 22 de parcuri naționale, așa cum este și cazul Grădiștea Muncelului-Cioclovina, unde ghioceii își arată splendoarea.  În doar câteva zile, imaginile cu parcul din Hunedoara au fost apreciate de aproape 2.000 de internauți!  

„Go Hunedoara, partenerii colegilor noștri de la Administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina au ajuns într-o zonă din parc extrem de îndrăgită de turiști în această perioadă. Pentru că ne mândrim cu frumusețea locurilor pe care le avem în grijă și dorim să ne bucurăm cu toții mulți ani de acum înainte de astfel de imagini, rugăm toți vizitatorii să fie responsabili cu aceste delicate plante”, a transmis Regia Națională a Parcurilor Romsilva, pe Facebook.

Parcul este cu totul special, iar ghioceii îi dau un aer magic, dar turiștii sunt rugați să nu strice o asemenea operă de artă a naturii. Florile sunt superbe, dar locul lor trebuie să fie în pământ, nu în mâinile celor care vor să le rupă după cum au scris cei de la Romsilva: „Ghioceii, prin modul lor de reproducere, se dezvoltă atât prin bulbi, cât și prin semințe. Ruperea repetată a florilor și scoaterea bulbilor din sol afectează nu doar planta în sine, ci și capacitatea sa de a se reproduce. Prin urmare, haideți să fim conștienți de impactul acțiunilor noastre și să admirăm frumusețea ghioceilor în mod responsabil. O fotografie sau doar privirea îndelungată să rămână modul nostru de a ne bucura de aceste minunate flori, fără a le răni și a afecta frumusețea naturală a lor, a mediului și peisajului în care se regăsesc. Mulțumim tuturor pentru dragul de natură și responsabilitatea cu care vizitați astfel de locuri minunate!”.

Galerie foto



Vizualizări: 1,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: