Parc industrial pe terenurile CEO? Ce spune primarul din Rovinari!

Autorităţile locale din Rovinari discută joi la Ministerul Energiei despre posibilitatea preluării unor terenuri de la Complexul Energetic Oltenia, în vederea realizării unui parc industrial. Primarul Robert Filip promitea încă din campania electorală construirea unui astfel de parc în oraş, însă s-a lovit de refuzul cetăţenilor de a preda contra cost terenul către primărie. Filip caută acum înţelegere la minister, după ce şefii CEO l-au ignorat.

Robert Filip, primarul din Rovinari, spune că negocierile cu cetăţenii aproape că au eşuat şi din acest temei îşi îndreaptă atenţia către mai-marii din Complexul Energetic Oltenia care ar putea ceda câteva hectare de teren unde s-ar putea construi parcul industrial. „De şase luni negociem cu oamenii; e greu să convingi 40 de proprietari că este un lucru bun pentru oraşul Rovinari să facem un parc industrial. Sunt nişte oameni care efectiv nu vor, mai sunt alţii care vor să obţină zeci de mii de euro de la primărie; noi le-am oferit 3,5 euro metrul pătrat. Din cei 40 de proprietari, sunt patru-cinci oameni care nu vor şi nu putem să-i obligăm”, a spus Robert Filip, primarul din Rovinari. În acest sens, Filip va purta discuţii la Ministerul Energiei, căci la şefii CEO nu a găsit înţelegere.

Terenuri pe care pasc oile

Primarul Filip susţine că ar fi mai multe terenuri ale CEO, libere de sarcini, care ar putea schimba economia oraşului. „Sunt identificate mai multe parcele, o parcelă este lângă oraş, lângă depozitul pe care ei vor să-l facă, este o suprafaţă foarte mare de teren faţă-n faţă cu Termocentrala Rovinari, câteva mii de hectare au acolo care stau degeaba şi pasc oile pe ele, cu lacuri. Am putea să facem mult mai multe lucruri decât fac ei acum, adică nimic. Noi o să întrebăm joi la minister, căci suntem oarecum îndreptăţiți câtă vreme se dau afară oameni pe capete, nu sunt în stare să ne dea nişte lucruri ca să investim noi pe ele?!”, a declarat primarul Robert Filip.

Autorităţile locale se declară nemulţumite inclusiv de faptul că directorii CEO ignoră de mai mult timp această situaţie. „Am avut foarte multe discuţii, cereri depuse, deocamdată par neputincioşi. Mi se pare inadmisibil să ai nivel de răspundere zero. Această discuţie, cred eu, trebuia să vină din partea complexului, pentru că ţin nişte terenuri degeaba, dau afară oamenii şi tot eu mă duc să caut după ei”, a mai spus primarul Robert Filip.

Vizualizări: 5,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: