Părinții olimpicului agresat, audiați la Protecţia Copilului

Olimpicul bătut cu bestialitate de cea care i-a dat viață pare să dea semne că-și revine. El a rămas acasă, a petrecut mai mult timp cu tatăl său, iar psihologii susțin că nu a mai fost agresat fizic ori verbal de mama sa. Chiar dacă nu obișnuia să iasă la joacă sau cu prietenii, la sfârșitul săptămânii trecute, băiatul a participat la o petrecere. Luni au fost audiați, la Protecția Copilului, ambii părinți.

Atât mama, cât și tatăl băiatului agresat au ajuns la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, pentru a fi audiați.  „Ambii părinți și-au exprimat dorința ca minorul să rămână în familie. Tatăl a declarat că își va asuma responsabilitatea creșterii și îngrijirii copilului și se va asigura de sănătatea și securitatea lui în mediul familial. Noi încă nu am finalizat evaluarea detaliată a situației copilului. Aceasta va fi gata în cursul zilei de astăzi, după care ne vom adresa instanței”.

Trei variante

Juriștii de la Protecția Copilului vor stabili marţi ce vor solicita Tribunalului Gorj. „Propunerea poate să arate în trei feluri. Poate să fie solicitată înlocuirea măsurii de plasament în regim de urgență cu o altă măsură. Poate, de asemenea, să fie solicitată menținerea măsurii de plasament în urgență sau să se dispună încetarea măsurii de plasament și să se revină la situația juridică inițială în care copilul este reprezentat legal de ambii părinți”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

În baza noului cod de procedură civilă, în cazul în care minorul refuză să plece de acasă, se consemnează dorința lui și sentința nu poate fi executată. Așa s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute, însă reprezentanții Protecției Copilului au luat legătura cu familia și cu copilul pentru a afla în ce stare se află. Băiatul a petrecut câteva zile cu tatăl lui și acest lucru pare să-i facă bine. Tatăl s-a întors, sâmbătă, de la București, unde lucrează, pentru a putea petrece timp cu copilul său.

Bătaia, ruptă din Rai?

Avocatul familiei susține că odată luat din sânul familiei, copilul ar avea de suferit și mai mult. „Copilul este stăpân pe voința lui. E o experiență, un eveniment, care va fi unic în viața lui. Dacă ar fi despărțit de mamă, cum l-am perceput eu pe copil, copilul ar putea avea o cădere psihică din care cu greu s-ar putea recupera. E un pește care, scos din apă, nu mai poate trăi. Eu zic că nu există copil care să nu fi luat bătaie, iar cine se bate cu cărămida în piept că nu și-a lovit copilul, minte. Eu nu sunt de acord cu bătaia, însă sunt sigură că există”, a explicat avocatul mamei acuzate de violență în familie.

Copilul va avea însă nevoie de o consiliere din partea unui psiholog pentru a trece peste traumele suferite.

Vizualizări: 2,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: