Petrescu e convins că Hanu şi Dobrică nu aveau voie la sporuri

Liderul conservatorilor din judeţ, Ilie Petrescu, fost şef de partid ai actualilor edili din Motru care au încasat sporuri de sute de milioane de lei vechi, susţine că aceştia nu aveau voie să primească banii respectivi. Fostul senator spune că el, ca parlamentar, nu a primit niciun spor şi la fel ar trebui să stea lucrurile şi în cazul edililor de la Motru.
 Ilie Petrescu îi acuză pe Dorin Hanu şi Tudor Dobrică de faptul că sfidează oamenii fară un loc de muncă din municipiul Motru în timp ce ei îşi bagă în buzunare sute de milioane de lei. Fostul senator s-a dezlănţuit ieri împotriva celor cu care a fost coleg la PRM mai mulţi ani de zile şi pe care i-a susţinut la început pentru a ocupa funcţiile în care se află şi acum şi în care au putut să încaseze sporurile de 700 şi, respectiv, 370 de milioane de lei vechi. „Legea spune că un primar nu trebuie să beneficieze decât de indemnizaţie, iar primarul Hanu şi viceprimarul Dobrică de la Motru trebuiau să se conformeze”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Partidului Conservator Gorj.
 Ilie Petrescu susţine că nu este corect şi nici moral ca un primar să apeleze la instanţă pentru a obţine bani în plus. „Cât am fost parlamentar, timp de opt ani, nu am beneficiat nici măcar de sporul de vechime. Nu era corect să mă folosesc de pârghiile pe care le oferă justiţia pentru a obţine importante sume de bani. Eu am făcut interpelarea la Bucureşti pe mandatul 2004-2008 pentru această chestiune. Nu este corect din punct de vedere al legalităţi, dar nici moral ceea ce au facut cei doi”, susţine Petrescu. 
 Liderul conservatorilor gorjeni susţine că, în timp ce primarul şi viceprimarul de la Motru îşi bagă în buzunar sute de milioane, în municipiu locuitorii îşi caută cu disperare un loc de muncă. „Ei îi sfidează pe cei mulţi. La mine la birou sunt zilnic 70-80 de oameni care îmi cer un loc de muncă. La Motru am ajuns mai rău ca pe timpul lui Ceauşescu. Atunci nu puteai să intri în circuitul funcţiilor, dar acum nu găseşti un loc de muncă. Au ajuns oamenii să moară de inimă că nu au cu ce să îşi achite creditele la bancă”, susţine Petrescu. 
 


Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: