Plante care purifică aerul din locuință

Devenite un element de bază în decorarea locuinței noastre, plantele de interior sunt din ce în ce mai populare. Pe lângă aspectul estetic şi decorativ, plantele sunt și o modalitate eficientă de a îmbunătăți calitatea aerului din dormitor sau living.

Plantele au multe beneficii, iar unele sunt cunoscute pentru proprietățile lor de purificare a aerului, absorbind particulele dăunătoare care circulă în atmosferă. Dacă nu știi care plante sunt ideale pentru căminul tău, află ce recomandă specialiştii pentru a avea o calitate bună a aerului acasă.

În propria locuință pot trăi particule de mucegai sau mai mulți poluanți toxici, cum ar fi formaldehida, utilizați la fabricarea mobilierului, și care se pot prinde de pereți și tavan. Aceste substanțe chimice, care poluează aerul ambiant din casă tău, pot fi totuși absorbite de anumite plante decorative.

Gerbera este o floare de acest gen care aduce şi o pată de culoare spațiului tău. Gerbera absoarbe benzenul, așa că este planta perfectă pentru fumători. De asemenea, o poți pune în dormitor sau lângă mașina de spălat, deoarece absoarbe și benzenul și tricloretilena care se găsesc în produsele de spălat.

Palmierul-bambus are aceleaşi proprietăţi ca gerbera, palma de bambus curăță aerul și te scapă de benzen și tricloretilenă, dar și de formaldehida folosită în lipiciurile pentru mobilă.

Iedera cățărătoare este indicată pentru absorbția toxinelor din aer. O poți crește într-un ghiveci suspendat în interiorul casei tale, astfel încât să te bucuri de efectele sale pozitive dar şi de frumuseţea plantei.

Sansevieria este o plantă plină de beneficii, absoarbe substanțe nocivele și eliberează oxigen curat. Sansevieria este și foarte rezistentă și nu necesită multă îngrijire.

Crizantema de toamnă este o plantă cu un miros dulceag și colorată, care luptă împotriva poluării interioare și absoarbe eficient substanțele chimice.

Crinul păcii este o plantă cu flori albe sublime care ajută la purificarea aerului din locuințe dar te ajută şi să dormi mai bine, pe lângă decorarea perfectă a camerei tale.

Vizualizări: 2,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: