PNL şi ALDE, la egalitate în Gorj. Cifrele lui Tăriceanu!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat rezultatele unor sondaje de opinie făcute în opt judeţe, care arată o creştere majoră a partidului faţă de alegerile din 2016. La Gorj, de exemplu, ALDE ar fi la egalitate cu PNL - 21%. Una din concluziile sondajului este aceea că liderii partidului sunt sub partid, cu excepţia judeţului Prahova. Tăriceanu face sondaje cel mai probabil şi în perspectiva candidaturii sale la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

ALDE a măsurat în prima etapă preferinţele electoratului în opt judeţe. Este vorba de Argeş, Dolj, Constanţa, Giurgiu, Gorj, Olt, Prahova, Satu Mare. „Rezultatele sunt în aceste judeţe bune şi foarte bune. Un alt lucru pe care doresc să-l subliniez este că în unele judeţe performanţa ALDE a ajuns să egaleze pe cea a PNL”, a declarat Tăriceanu.

Cifrele prezentate de liderul ALDE sunt: Argeş: PNL - 17%, ALDE - 17%; Dolj: PNL - 14%, ALDE - 14%; Constanţa: PNL - 24%, ALDE - 16%; Giurgiu: PNL - 21%, ALDE - 21%; Gorj: PNL - 21%, ALDE - 21%; Olt: PNL - 24%, ALDE - 12%; Prahova: PNL - 25%, ALDE - 22%; Satu Mare: PNL - 23%, ALDE - 13%. Acestea sunt sondajele pentru parlamentare. „La Consiliul Judeţean sunt judeţe unde depăşim PNL”, a continuat Tăriceanu, adăugând că Prahova „este singurul judeţ unde liderii locali sunt peste partid”.

Tăriceanu explică această creştere a ALDE prin consecvenţa şi claritatea mesajelor transmise de partid. „Suntem apărătorii drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, am avut o voce puternică care a criticat abuzurile care s-au petrecut în ultima vreme bazate pe celebrele protocoale secrete dintre SRI şi procuratură”, a mai Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a declarat că nu a luat încă o decizie cu privire la candidatura sa la preşedinţie. Mai mulţi lideri ai partidului susţin că Tăriceanu ar trebui să fie candidatul coaliţiei PSD-ALDE, o situaţie greu de admis însă în Partidul Social Democrat.

Vizualizări: 657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: