Poliţiştii primesc noi echipamente de testare antidrog

Consiliul General al Capitalei a aprobat în ședința de joi un proiect care prevede achiziționarea a 100 de dispozitive de testare antidrog, la o valoare estimată de 2 milioane de lei. Aceste dispozitive vor fi date în folosință gratuită Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Potrivit hotărârii adoptate, se aprobă alocarea sumei de 2.000.000 de lei pentru achiziționarea a 100 de complete de dispozitive care vor fi utilizate de echipajele de Poliție care acționează pe teritoriul Municipiului București în acțiunile de combatere a consumului și traficului de droguri. Proiectul a fost aprobat cu 47 de voturi "pentru" și o abținere, potrivit Digi24.

Această inițiativă vine în contextul unei creșteri alarmante a consumului și traficului de droguri în Municipiul București, în special în rândul minorilor, conform rapoartelor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Cu toate acestea, municipiul nu dispune de structuri specializate pentru combaterea acestui fenomen, așa că aceste dispozitive de testare vor fi puse la dispoziția poliției pentru a crește eficiența acțiunilor împotriva consumului și traficului de droguri.

Este de menționat că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a solicitat sprijinul pentru achiziționarea acestor aparate, având în vedere creșterea fenomenului drogurilor și impactul său asupra sănătății publice și siguranței locuitorilor orașului.


 

Vizualizări: 947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: