Control prelungit pentru chirurgul acuzat că lua șpagă de la pacienți

Magistrații de la Tribunalul Gorj au prelungit măsura controlului judiciar în cazul medicului chirurg Gheorghe Neață. Măsura a fost instituită în dosarul în care doctorul este judecat pentru că lua șpagă de la pacienți și a fost deschis în urmă cu doi ani.

„Menține măsura preventivă a controlului judiciar privind pe inculpatul Neață Gheorghe, ca fiind temeinică şi legală. În temeiul art. 275 alin.3 C.pr.pen, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Cu drept la contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, a decis instanța. 

Nu este singura problemă cu legea pe care o are medicul. Recent, pe numele său, a mai fost făcută o plângere după ce o femeie pe care a operat-o a murit la nici 24 de ore de la intervenția chirurgicală. Rudele femeii i-au făcut plângere la Parchet pentru luare de mită și pentru malpraxis. De asemenea, medicul mai este judecat pentru ucidere din culpă după ce o femeie de 40 de ani, din Scoarța, a murit la scurt timp după ce a operat-o. Procurorii au descoperit că a intrat singur în operație deși ar mai fi fost nevoie de un medic. Au apărut complicații, pacienta a fost transferată la Cluj, unde a murit la scurt timp. 

În ciuda problemelor pe care le are, medicul încă profesează. I-a fost retras acest drept de două ori, dar a contestat decizia în instanță și instanța i-a dat dreptate așa că a revenit în spital.

Vizualizări: 2,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: