Popeangă se teme de un eşec şi la prezidenţiale

Deputatul Vasile Popeangă declară că PSD Gorj nu avea nicio şansă să câştige alegerile la Turburea cu un candidat precum Teodor Iloiu. Parlamentarul social-democrat se arată extrem de surprins de voturile puţine luate de colegul său şi crede că în organizaţia judeţeană trebuie făcută o analiză pentru că, după plecarea vicepreşedintelui Eugen Vâlceanu şi a şefului de la tineret, Dan Vâlceanu, procentele mici de la Turburea reprezintă o nouă umilinţă pentru "roşii" din judeţ.
 Vasile Popeangă a crezut cu greu că Teodor Iloiu a obţinut numai 267 de voturi din cele 2500 exprimate la Turburea, el spunând că se aştepta la un scor mic, dar nici atât de mic. Realitatea cruntă din urnă îl face pe deputatul social-democrat să ridice din sprânceană către colegii săi, cărora le spuse că fostul primar nu mai are nicio şansă să câştige bătălia pentru Primăria Turburea. "După cum am ales candidatul era firesc să pierdem. Un candidat care pierde odată mandatul de primar revine cu greu, e o chestiune de logică. Nu cred că îşi asumă cineva situaţia aceasta pentru că nu văd cine ar face-o. Cine?" întreabă retoric deputatul.
 Popeangă numeşte eşecul de la Turburea ca fiind un nou "episod" dintr-un serial derulat anul acesta pe sub ochii membrii PSD Gorj cu actori care joacă într-un scenariu necâştigător pentru organizaţie. Deputatul crede că dacă lucrurile nu se schimbă, la alegerile prezidenţiale din toamnă social-democraţii ar putea avea parte de noi surprize, la care nici nu vrea să se gândească. "E un nou episod care ar trebui să ne dea de gândit. Ar trebui să ne adunăm şi să vedem care e situaţia pentru că s-ar putea să avem suprize neplăcute la prezidenţialele din noiembrie. Surprizele pot fi chiar de cum se organizează cei din teritoriu. Trebuie să vedem cum se organizează în teritoriu, mai ales acolo unde nu avem primari. Altfel, nu e nicio teamă să spun că vom avea surprize la prezidenţiale", afirmă Popeangă.

 Scorul de la Turburea e umilitor

 Deputatul social-democrat pune degetul pe rană şi după ce mai nimeni de prin filială nu şi-a asumat eşecul de la Turburea, Popeangă spune că procentele mici de acolo sunt o umilinţă pentru PSD Gorj. Parlamentarul afirmă că ştia că şansele lui Iloiu sunt minime pentru a accede în turul doi, el neintervenind în discuţii atâta timp cât alegerile nu aveau loc în colegiul său şi în zona în care el este responsabil politic din partea "judeţului". 
 "Da, e umilitor să ai acelaşi scor ca PC-ul! Am fost acolo cu o echipă şi am discutat cu oameni din Finanţe, de acolo, care ştiu percepţia alegătorilor. Toată lumea a fost împotriva acestui candidat, nu a PSD. Cu orice alt candidat veneam cred că aveam rezultate mult mai bune. Eu nu eram de acord cu candidatura lui Iloiu, dacă eram întrebat. Nu poţi după un an, după ce noul primar demarează nişte proiecte acolo, să îi convingi pe oameni, mai ales că nu ai făcut mare lucru anterior în comună, după cum mi-au spus cei de la Turburea. Nu partidul a pierdut, partidul putea să câştige pentru că are trecere şi acolo, dar candidatul nu a fost acceptat de electorat", spune deputatul social-democrat.


Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: