Posturi de medic, greu de ocupat. Explicaţia: Salariile mici!

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a scos la concurs nouă posturi de medic pentru centrele aflate în subordine. Ele au mai fost scoase la concurs, însă niciun doctor nu s-a arătat interesat, salariile fiind mult mai mici decât cele din spitale.

DGASPC Gorj caută medic sau medic specialist pentru: Serviciul de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap, Centrul de recuperare şi reabilitare din cadrul Complexului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru adulţi Bîlteni, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa, Centrul de îngrijire şi asistenţă Suseni, Centrul de recuperare şi reabilitare Suseni, Centrul de primire în regim de urgenţă pentru mama şi copilul, victime ale violenţei domestice din cadrul Complexului de servicii comunitare pentru copilul în dificultate Târgu Jiu, Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi Târgu Jiu şi Centrul maternal Târgu Jiu. Toate sunt funcţii contractuale pe perioadă nedeterminată.

„Salarizarea nu-i atrage”

Medicii interesaţi să participe la concurs pot depune candidaturile până în data de 29 ianuarie. Concursul va avea loc în perioada 13-16 februarie. Şefii DGASPC Gorj susţin că este nevoie acută de medici în centrele proprii. „Posturile de medic au mai fost scoase la concurs şi anul trecut şi nu s-a prezentat absolut nimeni. Sper ca de data aceasta să se prezinte cât mai mulţi, cel puţin unul pe post. Cred că salarizarea nu-i atrage, salariile sunt mai mici decât în spitale. Un medic specialist ia pe lună în jur de 3.800-4.000 lei. Sunt salariile mici şi probabil aceasta este prima cauză. Eu aş vrea să se ocupe. Chiar dacă standardele nu ne obligă în mod expres să avem medic pe centre, poţi să ai medic de familie, consider că este nevoie de medic pe fiecare complex de serviciu în parte. Asistenţa medicală şi îngrijirea beneficiarilor ar fi mult mai bună cu medic care să stea permanent”, a explicat directorul interimar Laurenţiu Diaconescu.

CONCURSURI

După aprobarea bugetului pe anul în curs, conducerea DGASPC Gorj spune că vor urma concursuri şi pentru posturi de asistent medical, kinetoterapeut, psiholog sau consilier juridic.

Vizualizări: 2,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: