Asistentă mustrată pentru că a scos din spital o pacientă

Asistenta medicală care a trimis la plimbare o târgujiancă muşcată de câine a fost sancţionată de directorul spitalului! Femeia a fost mustrată în scris pentru că nu a chemat un medic care să vadă femeia atacată de maidanez şi a direcţionat-o către Unitatea de Primiri Urgenţe.

Incidentul s-a întâmplat înainte de Crăciun. O târgujiancă a ajuns, cu un taxi, la spitalul de la Pasarelă, după ce a fost muşcată de un câine maidanez. Acolo, asistenta de la Camera de Gardă nu a băgat-o în seamă. A trimis-o la UPU şi chiar i-a rugat pe paznici să o scoată pe femeie din clădire. „Am intrat înăuntru, i-am explicat doamnei asistente că o muşcă un câine pe nora mea şi nu mai poate de durere. La care ea mi-a cerut buletinul şi cartea de sănătate. Nora avea cartea de sănătate la ea, nu şi buletinul. I-am spus că merg acasă să iau buletinul. Atunci mi-a spus că nu trebuia să venim aici. Ne-a spus să mergem în altă parte. I-am spus că nu mai poate de durere, la care a deschis uşa şi a chemat garda. Noi am plecat la poartă, gardianul ne-a băgat înăuntru, la căldură, cum trebuia să procedeze doamna asistentă, nu gardianul de la poartă”, a explicat Verginica Belteu, soacra femeii atacate de maidanez.

În cele din urmă, femeii i s-a administrat vaccinul antirabic. Însă numai după ce jurnaliştii au ajuns la faţa locului pentru a cere explicaţii.

În această săptămână, asistenta a fost cercetată disciplinar şi sancţionată. „A primit doar mustrare scrisă, fiind la prima abatere. Noi nu tolerăm un astfel de comportament”, a transmis Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.  

Vizualizări: 4,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: