Prăjitură cu cremă Cappuccino

Prăjitura cu cremă  Capuccino este un desert simplu de realizat şi foarte interesant pentru masa de sărbători. Miezul de nucă dar şi deliciosul capuccino îi dau o savoare aparte.

Aveţi nevoie de ceva mai mult  timp pentru a face un blat şi crema de capuccino dar rezultatul va fi unul extraordinar.

Ingrediente pentru blat:

    7 ouă

    150 g zahăr

    150 g făină

    2 plicuri cappuccino

    50 g miez de nucă măcinată

    50 g miez de nucă mărunțită

    1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

    225 g zahăr

    250 g unt

    3 ouă

    5 plicuri cappuccino

Ingrediente pentru sirop:

    suc de portocale

    frișcă

    350 ml lapte

Mod de preparare:

Într-un bol, turnăm făina, adăugăm praful de copt, albușurile și gălbenușurile bătute spumă, zahărul și amestecăm bine bine. Adăugăm miezul de nucă și turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute şi lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Pentru cremă, batem ouăle spumă. Le punem la încălzit pe baie de aburi, adăugăm zahărul, pudra de cappuccino și amestecăm bine. Luăm vasul de pe foc, iar la final adăugăm și untul.

Pentru a forma prăjitura, însiropăm blatul, apoi îl tapetăm cu cremă de  capuccino. La final, decorăm cu pudra de cacao sau cappuccino.

Vizualizări: 2,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: