Prăjitură cu vişine în foi de napolitană 

Prăjitura cu vişine se mai numeşte şi prăjitură Rumba şi este un desert delicios  care se poate realiza şi cu vişine congelate sau dulceaţă de vişine.

Aveţi nevoie pentru această prăjitură de foi de napolitană și ouă, făină, zahăr şi lapte.

Ingrediente pentru blat:

    6 albușuri

    6 linguri zahăr

    miez de nucă

    vișine sau dulceaţă de vişine

    5 linguri făină

Ingrediente pentru cremă:

    6 gălbenușuri

    9 linguri zahăr

    5 linguri lapte

    2 plicuri zahăr vanilat

    300 g unt

Mod de preparare: Într-un bol, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, sarea, făina, miezul de nucă și amestecăm foarte bine. Adăugăm vișinele și turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumeneşte frumos.

Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, laptele și punem compoziția la fiert, pe foc mic. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul.

La final, trebuie să respectăm ordinea straturilor: foaie de napolitană,  care trebuie tăiată după dimensiunea blatului cu vișine, 1/2 cremă – blat – 1/2 cremă, foaie de napolitană.

Vizualizări: 1,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: