Prefectul se spală pe mâini: Dacă ordinul e ilegal, răspund cei care l-au făcut!

Atât liberalii, cât și prefectul Ciprian Florescu așteaptă cu sufletul la gură decizia instanței în cazul ordinului care interzice accesul celor îmbrăcaţi indecent în instituţie. În cazul în care se va dovedi că ordinul este ilegal, subalternii lui Ciprian Florescu, cei care l-au întocmit, vor trage ponoasele, după cum susține chiar prefectul.

Prefectul Ciprian Florescu afirmă că nu a încălcat vreo lege prin restricțiile pe care le-a impus la Instituția Prefectului. „Nu consider că trebuie să-mi dau demisia. Acum trebuie să așteptăm răspunsul, să vedem dacă este ilegal sau nu. Noțiunea de ilegalitate nu cred că poate fi invocată în această speță. Poate mi se va sugera să-l modific sau să aduc ajustări regulamentului. Ordinul, din punctul meu de vedere, este legal. Închipuiți-vă că nu mi-am pus semnătura pe un document fără să mă consult cu juriștii din cadrul Instituției Prefectului, specialiștii în aceste domenii. Mă refer aici la circuitul documentelor clasificate, la accesul în instituțiile aparținând Ministerului Afacerilor Interne. Dacă este într-adevăr ilegal, vor răspunde cei care l-au întocmit”, a declarat Ciprian Florescu, la Gorj TV.

Întrebat dacă vrea să se sustragă de la o eventuală răspundere, prefectul a declarat că a răspuns deja: „Nu considerați că mi-am asumat suficient la cât de tăvălit am fost, cu ghilimele de rigoare, în ultima perioadă, pentru niște reguli care mie, întâi de toate, mi se pare de bun simț. Nu cred că sunt reguli care să frizeze ridicolul sau paradoxul în funcționarea activității”, a conchis prefectul. În plus, Ciprian Florescu a mai declarat că, din toate instituțiile din țară, doar la Prefectura Brăila ar mai fi impus un astfel de ordin cu aceleași interdicții.

Vizualizări: 2,828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: