Pregătiri pentru examene în școlile din Târgu Jiu

Autoritățile locale din Târgu Jiu fac pregătiri pentru reîntoarcerea elevilor la școală. Este vorba însă despre elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, care se vor pregăti pentru examenele din această vară, dar prezența la această pregătire nu este obligatorie, elevii având opțiunea să studieze tot online ca și până acum. Din 15, respectiv 22 iunie, când vor începe examenele, ei vor fi nevoiți să meargă la școală.

Monica Anisie, ministrul Educației, a precizat că datele au fost stabilite pentru examenele din acest an. Cei din clasa a VIII-a vor da examenul pe 15 iunie, în timp ce elevii din clasa a XII-a vor susține examenul de Bacalaureatul pe 22 iunie.

Ca să nu fie expuși niciunui risc, ei vor sta în bănci cu măști și mănuși și cel mult zece într-o clasă. Autoritățile sunt responsabile cu dezinfectarea unităților de învățământ. „Este clar că după dezinfecțiile pe care le-am făcut în toate unitățile școlare de pe raza municipiului Târgu Jiu, va trebui să mai facem mai ales în unitățile școlare unde avem clase terminale. Deja facem rectificare de buget pentru a aloca sumele necesare și partea de dezinfecție o vom face așa cum am procedat și în trecut. Vrem să vedem exact care este metodologia de desfășurare a a acestor examene. Dacă vor mai intra la clase înainte de examenele de Capacitate și de Bac, ne vom lua toate măsurile. Discutăm de un examen clasic în clase, cu zece elevi. Toate școlile și liceele din Târgu Jiu permit, la numărul de clase, alocarea celor zece elevi pe fiecare clasă. Nu vom avea probleme legate de spațiu”, a explicat Marcel Romanescu, primarul orașului Târgu Jiu.

Din 2 iunie, elevii din anii terminali s-ar putea întoarce la școală doar pentru câteva ore, în care vor face pregătire pentru examene, dar prezența nu este obligatorie. Inspectoratul Școlar Județean Gorj se consultă cu profesori, părinți, Ministerul Educației pentru ca școlarii să fie în siguranță și să nu fie supuși niciunui fel de risc.

Șefa ISJ Gorj, Maria Cochină, a explicat că elevii vor avea culoare separate de acces în școală și nu vor sta mai mulți de zece în aceeași clasă. „Se lucrează pe mai multe etape, la strângerea de informații, recomandări din partea profesorilor, elevilor, părinților, Ministerului Educației și Sănătății pentru realizarea unui plan de acțiune. Nu este obligatorie prezența la această activitate din 2 iunie. Se vor lua toate măsurile necesare pentru ca elevii să fie în siguranță. Se vor stabili grupe de lucru, de cel mult zece elevi în clasă, respectându-se distanțarea fizică. Se va încerca trierea elevilor în așa fel încât elevii care au probleme de sănătate să nu participe la aceste activități. Se va urmări, pe cât posibil, crearea unor coridoare de siguranță, elevii intrând printr-o parte de acces, ieșirea prin alta. Vor fi dezinfectate toate școlile”, a mai explicat Cochină.

Vizualizări: 1,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: