Premii naţionale pentru elevii Liceului de Arte

Cinci elevi ai Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu s-au remarcat încă de la prima participare în cadrul Concursului Național ”Margareta Sterian” din Buzău. Elevii au cucerit juriul cu talentul lor, astfel că s-au întors acasă cu premii extrem de importante.

Bianca Gherghinoiu a reușit să obțină premiu I la Arhitectură, Iulia Pupăzan a obținut mențiune la Arhitectură, Ana-Maria Cîrlig a obținut mențiune la Pictură, Maria Neagoe, elevă în clasa a VI-a, a obținut premiu al II-lea la Pian, iar Dia Iovănel a obținut o mențiune la Artă Dramatică.

Profesorii care i-au pregătiti pe elevi sunt Ana Daria Ionescu Haidău la Pictură, Alex Hortopan la Arhitectură, Mihaela Popescu la Pian și Pompiliu Ciochia la Artă Dramatică. ”A fost un concurs deasupra olimpiadei naționale, cu participarea mai multor orașe, București, Iași, Satu-Mare, Timișoara, licee foarte bune. A fost prima noastră participare și ne-am prezentat foarte bine. Ne-a încântat mai ales faptul că anul acesta am fost uniţi, nu am fost separați, ne-am sprijinit. A fost o performanţă pentru liceul nostru, ne-au și felicitat. Fata cu locul I la Arhitectură a concurat pentru Marele Premiu”, a spus Ana Daria Ionescu Haidău, directorul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

Alți opt elevi ai liceului de arte se pregătesc acum de un concurs care va avea loc în Serbia, în a doua jumătate lunii martie.

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: