Primăria Motru a câştigat în instanţă Casa Sindicatelor

Casa Sindicatelor din municipiul Motru va avea în sfârşit un proprietar, după ce ani buni nu s-a mai ştiut de cine aparţine. Administraţia locală a câştigat în instanţă dreptul asupra clădirii. Primarul Dorin Hanu spune că va redeschide unitatea de îndată ce hotărârea magistraţilor va fi definitivă, urmând ca în viitor să acceseze fonduri pentru modernizarea clădirii.

Clădirea, cândva o emblemă pentru ortacii din zonă, este în prezent închisă deoarece este debranşată de la utilităţi, fiind chiar şi inundată primăvara trecută. Administraţia locală din Motru a încercat în ultimii ani să afle cine este proprietarul clădirii, dar niciunul dintre sindicatele care spuneau că o deţin nu a justificat cu documente acest lucru. Drept urmare, autorităţile locale au cerut în instanţă trecerea clădirii în patrimoniul municipiului, lucru care a fost avizat de magistraţii de la Judecătoria Motru. „Casa Sindicatelor a fost câştigată în instanţă. Săptămâna trecută am primit hotărârea judecătorească prin care municipiul Motru este proprietarul acestei clădiri. Aşteptăm termenul de 30 de zile pentru contestaţii, apoi se face hotărârea definitivă. Pe baza acestui document se va trece această clădire în domeniul public al municipiului Motru. Se va cadastra, se va intabula şi va putea fi pusă în funcţiune în aşa fel încât acolo să se desfăşoare activităţi de cultură. La ora actuală, nu este branşată la utilităţi. Imediat după ce o intabulăm, o cadastrăm şi o introducem în domeniul public, vom da drumul la aceste utilităţi, vom face reparaţii curente. Are un grad avansat de degradare în interior”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Modernizată cu bani europeni

Şi intenţiile autorităţilor locale nu se opresc aici. Şi-au propus accesarea de fonduri europene pentru modernizarea clădirii, astfel încât în viitorul apropiat să devină locaţia principală pentru desfăşurarea evenimentelor importante care au loc la nivelul municipiului. „În paralel vom lucra la un proiect pentru modernizarea acestei Case a Sindicatelor, astfel încât, într-un viitor foarte apropiat, să fie reabilitată în totalitate. Să o anvelopăm, să-i punem un acoperiş nou, să-i facem instalaţia sanitară, să reabilităm scena, scaunele. Noi dorim să-i dăm drumul cât mai repede posibil, fiindcă în municipiul Motru nu avem nicio clădire în care să se poată organiza spectacole sau activităţi de cultură. Marea majoritate a activităţilor care au avut loc vara aceasta le-am făcut în aer liber sau în clădiri improprii pentru ceea ce îşi doreau organizatorii”, a precizat primarul Dorin Hanu.

După reamenajarea clădirii, autorităţile locale şi-au propus să mute acolo biblioteca, dar şi arhiva primăriei.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: