Primarul din Dăneşti taie canalizarea târgujienilor

Primarul din Dăneşti, Emilian Rusu, este foc şi pară pe conducerea primăriei Târgu-Jiu privind graniţa dintre cele două localităţi. Edilul din Dăneşti susţine că are câteva hărţi în care sunt trecute limitele dintre localitatea pe care o conduce şi Târgu-Jiu, dar primăria municipiului are alte documente. Emilian Rusu nu vrea să cedeze sub nicio formă şi dacă nu se ajunge la nicio înţelegere este decis să ajungă în instanţă cu Primăria Târgu-Jiu. Mai mult, acesta explică faptul că sunt case vecine, iar una aparţine de Dăneşti, iar alta de Târgu-Jiu. Primarul are de gând să le întrerupă canalizarea celor din Târgu-Jiu, că doar nu a pus-o Cârciumaru. 

Emilian Rusu are câteva hărţi care arată clar care este graniţa dintre comuna Dăneşti şi municipiul Târgu-Jiu.

Deşi între primarul din Dăneşti şi autorităţile din Târgu-Jiu au avut loc mai multe întâlniri însă până acum nu s-a ajuns la nici o înţelegere şi este decis să meargă cu ei în instanţă dacă problema graniţei nu se rezolvă pe care amiabilă. „Am avut întâlniri la Oficiul de Cadastru de două ori cu cei de la Primăria Târgu-Jiu, însă o dată nu au venit. Am fost chemaţi la discuţii şi de către prefectul Liviu Andrei şi nici acolo nu am ajuns la nicio înţelegere, pentru că ei susţin actuala graniţă, iar noi vrem terenul care aparţine Dăneştiului. Primarul din Târgu-Jiu nu a fost la nicio întâlnire. Acum aşteptăm să fim chemaţi. Nu vom da iscălitură pe înţelegerea asta şi vom merge la instanţă”, a declarat primarul din Dăneşti. 

Conducerea primăriei Târgu-Jiu speră ca problema graniţei să se rezolve în cele din urmă. „Au fost ceva întâlniri pe această temă, vor mai exista şi altele şi până la urmă sperăm că se va ajunge la o înţelegere”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul  de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Locuitorii din Dăneşti îşi îngroapă morţii la Târgu-Jiu

 Cei de la primăria Târgu-Jiu se pare că au alte documente, care nu se potrivesc cu hărţile edilului din Dăneşti cu privire la graniţa dintre cele două localităţi. „Deţinem hărţi prin care Dăneştiul este până la Amaradia, sau chiar până la Economic. După revoluţie cică s-ar fi făcut o împărţire care nu a fost comunicată nimănui. Târgu-Jiul a luat tot teritoriul intrând în comuna Dăneşti, în special în satul Bucureasa şi Botorogi, dar în Bucureasa mai mult ocupând pământul cetăţenilor până lângă case la 100 de metri de axul drumului. Nu suntem de acord cu asta“, a spus Rusu.

Şeful din Dăneşti explică faptul că sunt o serie de dezavantaje. De exemplu, „Avicola” Botorogi a luat autorizaţie de construcţie de la primăria Dăneşti, nicidecum  de la Târgu-Jiu, iar acum e pe teritoriul municipiului.

Emilian Rusu mai are o problemă. „Cimitirul din satul Bucureasa este acum pe teritoriul municipiului Târgu-Jiu, deşi oamenii din Bucureasa au cedat în urmă cu ani de zile teren să se facă aici cimitir. Mâine-poimâine se trezesc săracii oamenii cu taxe ca la Târgu-Jiu“.

Orăşeanul şi săteanul, vecini de casă

Interesant este că la intrare în Bucureasa, de la Târgu-Jiu spre Dăneşti, primele case aparţin de Dăneşti, iar următoarele, cum înaintezi spre centrul comunei, aparţin de Târgu-Jiu. „Aşa ceva nu e posibil. Eu am făcut canalizare, le-am băgat apă oamenilor şi acum să aparţină de Târgu-Jiu. Niciodată! O să le întrerup şi alimentare cu apă şi canalizare şi tot dacă se va ajunge aici. Mai mult decât atât vor să jecmănească oamenii cu taxe şi impozite ca la Târgu-Jiu, aici la Dăneşti sunt mai mici dările”, a continuat Rusu.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: