Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, aduse în ţară

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat vineri, după ce primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au intrat în ţară prin Vama Nădlac 2, că este un moment istoric, vedem lumina de la capătul tunelului, dar nu înseamnă că problema s-a rezolvat.

Alături de Arafat s-a aflat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, care şi-a exprimat bucuria pentru interesul manifestat faţă de vaccin şi a precizat că se estimează ca următoarea tranşă să sosească în 28 decembrie, dar că se va şti cu două zile înainte.

Conform lui Gheorghiţă, în fiecare săptămână vor ajunge 140 - 150 mii de doze in România. Maşina care transportă vaccinurile se îndreaptă către Bucureşti, fiind escortată de poliţişti şi de jandarmi.

Sâmbătă, dozele de vaccin ajung la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Vaccinarea începe duminică în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva SARS-CoV-2.

Vizualizări: 632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: