Procesul „mascaților” bătăuși, amânat până anul viitor

Procesul în care sunt trimiși în judecată mai mulți polițiști acuzați că au bătut măr un șofer din Novaci a fost amânat până anul viitor. „Mascații” bătăuși au primit termen pe 15 ianuarie.

„Faţă de lipsa raportului de expertiză amână judecarea cauzei la data de 15.01.2024,ora 09:30”, e decizia Tribunalului Gorj.

Cei șase inculpați din dosar sunt Alin Buligan, Alexandru Mihălcescu, Alexandru Popescu, Vlăduț Rovența, Cosmin Anica și Daniel Popescu. Ei sunt judecați de abuz în serviciu, tentativă de omor și tortură.

Primii patru au fost cei care au intervenit în noaptea scandalului. Au fost chemați să caute un șofer bănuit de ultraj. Mascații l-au găsit și l-au bătut crunt, spun anchetatorii. În rechizitoriu, procurorii au notat că victima, un bărbat din Novaci, a ajuns din arest direct în sala de operație. A fost bătut atât de rău încât doctorii i-au scos câteva organe ca să-i poată salva viața.

“Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfa, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei. Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având in vedere că persoana vătămată  condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală”, se arată în rechizitoriul anchetatorilor.

Toți cei șase au fost puși la dispoziție.

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: