Proiect pentru demiterea lui Negrescu. Liberalii se opun: Nu acum!

Consilierii municipali vor decide, în ședința de luni, dacă directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” va fi schimbat din funcție. Pentru că a pierdut, definitiv, procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), Marian Negrescu urmează să fie demis. Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, însă liberalii au solicitat scoaterea lui, susținând că schimbarea directorului în această perioadă face rău instituției de cultură.

Liberalii au înaintat încă de vineri o adresă prin care au solicitat amânarea demiterii din funcție a lui Marian Negrescu. Consilierul municipal Eduard Berca a declarat că teatrul este angrenat în mai multe activități, în această perioadă, iar schimbarea directorului ar debusola totul. „Prin cele două proiecte se demite domnul Marian Negrescu și se numeşte un director interimar al Teatrului Dramatic. Nu negăm legalitatea acestor două hotărâri, însă legea ne permite să aplicăm această schimbare a directorului în șase luni. Noi solicităm scoaterea de pe ordinea de zi a celor două proiecte pentru că teatrul este angajat în niște lucruri extrem de importante. Avem Festivalul «Zilele Elvira Godeanu» în desfășurare până pe data de 17 iunie. Colectivul pregătește patru premiere pentru stagiunea 2017-2018”, a explicat consilierul municipal Eduard Berca.

„Mai aveți puțintică răbdare!”

Eduard Berca susține că Marian Negrescu poate fi schimbat până cel târziu în septembrie și nu înțelege graba colegilor săi din Consiliul Local pentru a-l vedea dat la o parte din fruntea instituţiei de cultură. „Mai sunt în luna iunie și în iulie lansarea unei premiere pentru copii. Este vorba despre piesa «Vrăjitorul din Oz» care va fi susținută prin turnee în județ. În momentul de față, cei care se gândesc că nu fac rău teatrului prin demiterea lui Marian Negrescu greșesc. Noi nu negăm ceea ce trebuie făcut, adică înlocuirea acestuia din funcție, dar nu acum. Avem termen până în septembrie. Va trebui să se dezbată propunerea noastră înainte de ședința de Consiliu Local de luni când președintele anunță ordinea de zi”, a mai declarat Eduard Berca.

Directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, Marian Negrescu, a fost declarat incompatibil de către inspectorii de integritate. A contestat în instanță raportul, însă a pierdut, iar sentința este definitivă, astfel că își va pierde funcția. În plus, nu va mai putea ocupa nicio funcție publică în următorii trei ani. Negrescu e posibil să fie înlocuit de actorul Cosmin Brehuță.

Galerie foto


Vizualizări: 923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: