Protestul mămicilor are efect. Controale noaptea în spital!

Protestul celor câteva zeci de mămici din Târgu Jiu, care au atras atenţia asupra condiţiilor din spital, a lipsei de medicamente şi a comportamentului unor cadre medicale, nu a rămas fără ecou. Consiliul Judeţean Gorj anunţă că vor fi controale inopinate şi ziua, şi noaptea, până când lucrurile vor intra pe un făgaş normal.

Dacă verifici hârtiile, activitatea spitalului din Târgu Jiu este una bună. Pacienţii primesc mâncare diversificată, dacă te uiţi pe programarea prezentată de conducere. Dacă întrebi un pacient, îţi spune că, timp de două săptămâni, a primit seară de seară orez cu legume, fără pic de carne. Dimineaţa ceai, urdă şi pâine cu gem, la prânz ciorbă de cartofi.

La fel în privinţa medicamentelor. Pacienţii sunt trimişi să cumpere mare parte din ele, chiar dacă unii chiar nu au bani, dar în acelaşi timp consumul de medicamente al spitalului este ca şi cum le-ar asigura.

Cristian Toader Pasti, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, a anunţat că vor urma controale. „Am stabilit un program să mergem şi noaptea, şi ziua, să nu ştie cine suntem şi să verificăm lucrurile astea. Eu şi preşedintele Cosmin Popescu. Eu, ca şi consilier al dânsului, am fost nominalizat în scris să mă ocup de problemele spitalului”, a spus Toader Pasti. „Se scot de la farmacie medicamente, extrem de multe şi extrem de scumpe. Dar, nu se regăsesc în ambulatoriu. Este foarte grav”, a mai spus acesta într-o emisiune la Radio Infinit.

 Schimbarea, aşteptată de la medicii tineri

Tinerele mămici care au protestat zilele trecute la Târgu Jiu s-au plâns şi de faptul că medicii care sunt de gardă noaptea nu vor să fie deranjaţi, dar şi de atitudinea uneori nepotrivită a unor cadre medicale. Şi aceste aspecte vor face obiectul controlului, a spus consilierul Toader Pasti: „Nu am treabă cu actul medical, dar dacă mă duc şi medicul nu se trezeşte sau dacă văd că e mizerie, nu pot să îi atrag atenţia? Singurul lucru care ne deosebeşte de spitalele din Germania, Austria şi alte ţări civilizate este controlul. Directorul Gigel Capotă a făcut un program de măsuri, încearcă să le implementeze, dar toată lumea, de la şeful de secţie, la medic, la infirmieră, la asistentă, toată lumea trebuie să înţeleagă că trebuie să schimbe modul cum vorbeşte cu pacientul, cum îl tratează. Sunt medici de excepţie în spital”.

Cristian Toader Pasti a mai spus la Interviurile Infinit FM că mentalităţile se schimbă greu, dar că schimbările vor veni de la medicii tineri. „Avem aparatură modernă, care va fi pusă în folosinţă. Sunt foarte mulţi medici depăşiţi de vremuri, care se apropie de pensie şi nu mai au chef să înveţe să lucreze cu ele. Aducem medici tineri, scoatem posturile la concurs. Sunt medici care vor să vină. Unde nu merge şi sunt blocaje, trebuie schimbaţi”.

Vizualizări: 2,817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: