Pugiliştii din Rovinari premiaţi, cei de la Târgu Jiu NU !

Doar trei dintre cei cinci pugilişti gorjeni, care s-au întors acasă cu medalii în urma Campionatului Naţional de Cadeţi, au fost felicitaţi şi urmează a fi premiaţi de către autorităţile locale. Este vorba despre sportivii din Rovinari, care vor primi sume de bani cuprinse între 1000 şi 1500 de lei din partea primăriei. Deşi au învins sportivi de la cluburile de renume din ţară, ceilaţi doi copii de la Clubul Pandurii Târgu Jiu nu au fost nici măcar felicitaţi de autorităţile locale, fără să mai vorbim de premierea acestora cu diferite sume de bani.

Primăria Rovinari a găsit fonduri pentru a-şi premia campioni, însă reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu nu şi-au găsit timp nici măcar a-i felicita. La Campionatul Naţional de Cadeţi, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani, judeţul Gorj a fost reprezentat de patru pugilişti de la Clubul „Jiul Rovinari 2016”, sportivi antrenaţi de Marius Nicu, şi doi pugilişti de la Clubul „Pandurii Târgu Jiu”, sportivi antrenaţi de familia Leontina şi Ninel Geică. Clubul „Jiul Rovinari” a obţinut: o medalie de aur cu Ioan Deaconu- categoria 76 de kilograme; o medalie de argint cu Ionuţ Dumitrachi- categoria 36 de kilograme şi o medalie de bronz cu Orlando Tăran- categoria 43 de kilograme. În ceea ce-i priveşte pe pugiliştii de la Clubul Pandurii, antrenaţi de Leontina şi Ninel Geică, aceştia au obţinut două medalii de bronz. Este vorba despre Andrei Mustăţi care s-a întrecut cu sportivi de categoria 50 de kilograme şi Valentin Teodor Chiriţescu, la categoria 40 de kilograme. Premiaţi nu vor fi, însă, decât cei de la Rovinari. „Îi felicit încă o dată pe aceşti copii de la „Jiul Rovinari 2016”, noul club înfiinţat de Consiliul Local. Aceşti copii sunt nişte copii extraordinari, vin din Rovinari şi ajung la un campionat unde se bat cu cele mai mari cluburi din ţară: Dinamo, Bacău, Steaua, cluburi puternice cu bani mulţi, dar se pare că se poate face performanţă şi la noi”, a declarat Robert Filip, primarul de la Rovinari.
Potrivit edilului local, sportivii care au obţinut locul I vor primi 1.500 de lei, locul al doilea va fi premiat cu 1.300 de lei, iar locul al treilea cu 1.000 de lei. „Cei trei sportivi vor fi premiaţi în această săptămână. După ce am înfiinţat noul club, am adoptat şi un regulament prin care putem să premiem toţi copiii, indiferent că e vorba de o competiţie sportivă sau de un concurs de muzică. Avem un cadru legal şi mi se pare destul de normal să-i stimulăm pe aceşti copii pentru că fac eforturi pentru a aduce acasă aceste premii, de altfel este singurul mod prin care mai aude lumea şi de noi”, a precizat Filip.

Galerie foto


Vizualizări: 346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: