Punem sau nu mazăre în salata boeuf?

Conform sondajului de pe site-ul TeMănânc.ro, realizat în perioada 15 noiembrie - 10 decembrie 2022 pe un eșantion de 2874 de persoane, 71% dintre români mănâncă salata boeuf atât de Paște și de Crăciun, cât și de Revelion. 9% mănâncă de Crăciun dar și de Revelion, 8% doar de Revelion, 6% doar de Crăciun și 4% la masa de Paște.

La întrebarea „Punem sau nu mazăre în salata boeuf?”, răspunsul a fost afirmativ pentru Bucovina (91%) Maramureș (83%) și Transilvania (80%). În București și Muntenia lucrurile stau altfel: majoritatea au răspuns că nu pun mazăre în salata boeuf.

În ceea ce priveşte maioneza: peste 92% dintre participanţii la sondaj fac maioneză de casa la salata boeuf și nu folosesc varianta mai simplă cu maioneză din comerț. În Bucovina și Crișana peste 98% din români fac maioneză de casă, iar în zona Maramureșului doar 67%. Restul de 33% folosesc maioneză gata preparată, din comerț.

De asemenea, sondajul TeMananc.ro mai arată că 70% dintre români fac salata boeuf cu carne de pui și doar 30% folosesc carnea de vită.

La capitolul ornat, situaţia stă diferit. 33% fac din ornatul salatei boeuf o adevărată operă de artă și alocă mai mult de 15 minute pentru acest lucru, 54% mai puțin de 2 minute și doar 13% nu ornează deloc salata boeuf. În schimb, la rezultatele pe zonele României, majoritatea celor care locuiesc în București, Moldova și Muntenia pun preț pe estetica farfuriei și alocă mai mult de 15 minute pentru decorat.


Despre TeMananc.ro
TeMananc.ro este un site de mâncăruri inedite, combinații delicioase, sfaturi, trucuri și imagini din care să te inspiri când îți este poftă de ceva bun, un ajutor atât pentru cei avansați în arta gătitului cât și pentru începători.

Vizualizări: 2,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: