Reacția autorităților după tragedia din Defileul Jiului

Un bărbat a murit duminică, în Defileul Jiului, după ce pe parbrizul mașinii sale s-a prăbușit un bolovan. Autoritățile susțin că astfel de situații nu pot fi controlate. 

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, a explicat pentru presa centrală că în zonă erau montate plase pentru a împiedica căderea stâncilor de pe versanți.

„Versanții sunt asigurați cu plase. Piatra are undeva la 40-50 de centimetri diametru. Piatra a venit dintr-o zonă de torenți unde nu se pot pune plase, pentru că am bloca efectiv scurgerea naturală a apelor. Acest tip de piatră nu ar fi trebuit să ajungă în cale, ar fi trebuit să fie oprită de vegetație sau de plasele de protecție”, a explicat oficialul.

Referitor la tragicul eveniment petrecut pe DN 66 a ieșit cu precizări și DRDP Craiova. Reprezentanții instituției au afirmat că bolovanul care a curmat o viață de om a fost, de fapt, "o piatră de mici dimensiuni".

"Zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălțime foarte mare, dintr-o zonă cu torenți, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanți. Permanent facem verificări în zonă și îndepartăm stâncile și copacii care prezintă risc de prăbușire. Zona are și semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de până acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt, fie de trecerea unui animal sălbatic. Situația a fost una total impredictibilă", au transmis șefii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, printr-o postare pe pagina de Facebook.

Bărbatul care a decedat avea 56 de ani și era din județul Giurgiu. Cu el în mașină se mai aflau alte două persoane, o femeie de 50 de ani și o alta în vârstă de 60 de ani. Din fericire, femeile au scapat cu viață. 

Traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers, mai multe zeci de minute. 

Vizualizări: 2,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: