Festival Emilia Bubulac în satul de baştină al artistei

Numele interpretei de muzică populară Emilia Bubulac de la Peştişani va fi dus mai departe. Autorităţile locale din Peştişani vor să înfiinţeze un festival care să-i poartă numele fostei mari personalităţi locale. Festivalul ar urma să se desfăşoare în satul natal al artistei.

Emilia Bubulac s-a stins din viaţă subit în vara anului 2017, la vârsta de 68 de ani. Artista locuia în Bucureşti, alături de familie, însă s-a născut în comuna Peştişani, satul Boroşteni, şi obişnuia să revină acasă cel puţin o dată pe lună. Artista a fost mentorul Ansamblului „Cânt şi Joc” din Peştişani, iar după moartea sa acesta a devenit Ansamblul Folcloric „Emilia Bubulac”.

Autorităţile locale vor să o cinstească pentru meritele sale, drept care au hotărât să organizeze de anul viitor un festival care să-i poarte numele. Vestea a fost dată de primarul Cosmin Pigui chiar duminică, 13 mai, cu ocazia desfăşurării Festivalului Cântecului, Jocului şi Portului Popular, pe scena de la Frânceşti. „Această ediţie este dedicată în memoria marii doamne a cântecului popular românesc Emilia Bubulac. Iniţial, am vrut ca acest festival să-şi schimbe titulatura, dar în contextul în care modernizăm şcoala şi căminul cultural de la Boroşteni, începând de anul viitor vom organiza la Boroşteni, la ea acasă, un eveniment dedicat Emiliei Bubulac, Festivalul Emilia Bubulac”, le-a spus primarul Cosmin Pigui celor prezenţi la serbarea câmpenească.

Printre piesele artistei care au încântat publicul se numără „Viorea, viorea, viorea“, „Seara bună, Mărioară“, „Dă-mi, neicuţă, gura ta“, „Frumos cântă, turtureaua“, „Ce frumoasă-i, neică, dragostea“, „Şi mi-am pus un gând pe lume“.

Vizualizări: 2,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: