Reacția CEO după acțiunea Bankwatch

In anul 2016, Asociatia Bankwatch Romania a contestat 7 acorduri de mediu pentru continuarea lucrarilor miniere in perimetrele de licenta (pentru 7 cariere), dintre care pentru 6 cariere instanta de judecata a dat castig de cauza CE Oltenia, respingand actiunile formulate de asociatia respectiva.
Pentru singurul caz in care CE Oltenia nu a avut castig de cauza, respectiv pentru cariera Lupoaia, hotararea instantei nu este definitiva, compania avand dreptul la recurs.
In prezent, activitatea de exploatare la cariera Lupoaia se desfasoara in perimetrul pentru care CE Oltenia detine autorizatie de mediu.

Pana in acest moment, 16 actiuni ale Bankwatch si Greenpeace initiate in instanta impotriva CE Oltenia au solutii definitive si irevocabile in favoarea societatii noastre.

Avand ca scop declarat desfiintarea energiei produse pe baza de carbune, Bankwatch si Greenpeace incearca prin toate demersurile sa blocheze activitatea CE Oltenia, chiar daca au fost investite sute de milioane de euro in instalatii care incadreaza impactul asupra mediului in limitele impuse de legislatia actuala, spre deosebire de alti producatori de energie care nu detin autorizatiile de mediu necesare functionarii.Toate aceste costuri necesare conformarilor de mediu, pe care compania le respecta in totalitate, afecteaza puternic performanta CE Oltenia care nu beneficiaza de subventii.

In aceasta iarna, CE Oltenia a demonstrat inca o data rolul energiei produse pe baza de carbune pentru sistemul energetic romanesc, de care au beneficiat inclusiv organizatiile de mediu.

sursa: comunicat de presă CEO

Vizualizări: 3,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: