Reguli la grădiniță: jumătate în clasă, jumătate acasă

Multe grădinițe din județul Gorj vor merge, de luni, pe scenariul „galben” sau chiar „roșu”, adică ore împărțite: în clasă și online, respectiv exclusiv pe internet. Toate unitățile de învățământ au fost nevoite să reorganizeze fiecare clasă pentru ca distanțarea să poată fi aplicată. Așa s-a ajuns, la Târgu Jiu, de exemplu, ca jumătate dintre preșcolari să fie la grădiniță, iar restul, acasă. Totul se va aplica prin rotație la două săptămâni.

La Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu, de exemplu, sunt înscriși 200 de copii. De luni, doar 100 vor veni în clase. Au fost selectați în ordine alfabetică pentru a nu apărea neînțelegeri. Ei vor veni la grădiniță timp de două săptămâni, după care vor fi ceilalți 100, iar primii vor rămâne acasă. Pentru ei, dau asigurări educatorii de aici, predarea se va face online.

Într-o grupă de 28 de copii, de luni, doar 14 vor reveni. Au fost aranjate mesele astfel încât să stea cel mult patru preșcolari la o masă. Fiecare va avea propriile jucării, ce vor fi igienizate de mai multe ori pe zi.

Părinții nu vor mai avea voie să îi aducă pe cei mici în clasă ori să mai stea cu ei în grădiniță. Îi vor aduce doar până la poarta instituției, de unde fiecare copil va fi preluat de angajații instituției de învățământ. Toți preșcolarii vor trece prin cabinetul medicului pentru triajul epidemiologic și abia mai apoi vor ajunge în săli.

În teorie, toate regulile s-au pus la punct. Rămâne de văzut cum vor decurge orele de luni pentru că educatorii nu vor avea deloc o misiune ușoară în a-i ține la distanță unii de alții pe cei mici mai ales că ei sunt obișnuiți să fie îmbrățișați de educatoare, să se joace cu ceilalți copii și să cânte. Educatorii au mărturisit că, și pentru ei, debutul noului an va fi cea mai mare provocare din carieră.

Și nu este singura grădiniță ce va merge pe scenariul galben tocmai pentru a nu fi clase aglomerate. Sunt și situații unde preșcolarii nu vor reveni deloc în clase. La o grădiniță din Motru, din cauza lucrărilor încă neterminate, se va merge pe scenariul al treilea.

Vizualizări: 641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: