Respinşi la concursul pentru şefia MedservMin. Candidat: Există nişte presiuni fantastice

Cei doi candidaţi pentru şefia MedservMin au fost respinşi la interviu. Procedura de selecţie a directorului executiv va fi reluată. Pentru a treia oară! „Există nişte presiuni fantastice pentru ca această unitate să piară”, a reacţionat Eftimie Popescu, unul dintre candidaţi.   

Consiliul de Administraţie al MedservMin a explicat, printr-un anunţ postat pe site, motivul pentru care cei doi candidaţi au fost respinşi: „Candidaţii din lista scurtă care s-au prezentat la proba interviu în data de 11.01.2018, în urma evaluării acestei probe, au fost respinşi, ei neîndeplinind criteriile pentru acordarea minimului de rating pe fiecare rând obligatoriu din matricea profilului candidatului”.

A fost cea de-a doua încercare a conducerii MedservMin şi CE Oltenia, în calitate de acţionar majoritar, de a promova un director executiv în baza Legii 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Eftimie Popescu nu îşi explică de ce nu a fost găsit un candidat apt să ocupe acest post. „Eu mi-aş fi dorit, în cazul în care nu aş fi fost câştigător, să felicit un câştigător. Uite că nu există! De aici concluziile se pot împărţi în mai multe capitole. Elimin din start ideea că la două etape consecutive nu s-a găsit un om competent pentru a ocupa această funcţie. Şi atunci trag următoarea concluzie: pe de o parte, apreciez că există nişte presiuni fantastice pentru ca această unitate să piară. Le-am simţit în perioada acestei etape de selecţie, mai ales la etapa de interviu. Le-am simţit cu foarte mare vizibilitate că, indiferent de răspuns, de rezultate, ceva este ascuns acolo”, a declarat Eftimie Popescu, care nu a înţeles nici motivul pentru care a fost respins. „Ce înseamnă criterii pentru acordarea minimului de rating? Bun, înţeleg până la criterii. Cine înţelege să-mi traducă şi mie”, a mai spus Eftimie Popescu, care nu s-a decis dacă va contesta selecţia.

Olaru vrea să revină la CEO

Procedura de selecţie a directorului executiv va fi reluată în cel mai scurt timp. Interimatul lui Daniel Olaru în funcţia de director executiv va expira vineri, 19 ianuarie. Chiar dacă a reuşit să aducă societatea pe profit în cele câteva luni în care s-a aflat la cârmele unităţii, Olaru nu îşi doreşte să rămână la MedservMin. El vrea să revină la CE Oltenia, acolo de unde a fost detaşat pe acest post. Deocamdată nu se cunoaşte cine va conduce unitatea după plecarea lui Olaru, însă o nominalizare ar putea fi făcută în şedinţa Consiliului de Administraţie de joi.   

Vizualizări: 766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: