Roma rămâne fără apă în plină caniculă

Aproximativ 1,5 milioane de locuitori ai Romei riscă să rămână fără apă potabilă în urma deciziei autorităților regiunii Lazio, care au interzis alimentarea din lacul Bracciano, al cărui nivel al apei a scăzut din cauza secetei.

Această decizie fără precedent va intra în vigoare de la 28 iulie. Climatologii menționează că luna iunie a devenit cea mai fierbinte din ultimii 200 de ani de observații, cu excepția anului 2003. În iulie, temperaraturile din regiunile de centru și sudul Italiei au ajuns la un maxim istoric, ceea ce a provocat incendii și secarea bazinelor acvatice.

Nivelul lacului Bracciano a scăzut atât de mult, încât există pericolul unei catastrofe ecologice, a declarat, sâmbătă, președintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti. "Conform deciziei noastre, interdicția alimentării din lac va intra în vigoare peste o săptămână. Avem la dispoziție șapte zile pentru a utiliza toate posibilitățile și să reducem la maxim din disconfortul cetățenilor. Ar fi incorect să închidem ochii la problema existent, care este una foarte serioasă. Apa se epuizează la Roma și toți trebuie să conștientizeze aceste lucru", a declarat șeful regiunii.

În opinia experților, decizia autorităților din Lazio ar putea lipsi de apă potabilă peste 1,5 milioane locuitori ai Romei. În această situație, capitala italiană va fi nevoită să introducă măsuri de raționalizare a consumului de apă.

Vizualizări: 476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: