Romanescu nu se teme de efectele închiderii CEO! Motivul!

„Târgu Jiu nu se poate destabiliza atât de ușor”, susține primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, explicând că orașul nu depinde exclusiv de sectorul minier și energetic, spre deosebire de alte localități din județul Gorj care pot fi afectate mai sever de restructurările de la Complexul Energetic Oltenia. El se bazează pe angajații din sectorul public, care sunt câteva mii.
Primarul mai menționează un alt pilon important al stabilității economice: sectorul public. În Târgu Jiu, aproape 2.000 de persoane activează în sistemul de învățământ, iar instituții precum Finanțele Publice, Jandarmeria și Armata au sedii și personal local. Acest aspect oferă un tampon în fața șocurilor economice, menținând cererea internă și stabilitatea pieței muncii. ”Târgu Jiu are alt specific, să nu uităm că, pe lângă minerit și energie, Târgu Jiu mai are și câteva mici făbricuțe, e adevărat nu la nivelul a sute de angajați, dau un exemplu Avicarvilul, pe care noi ținem foarte mult pentru că acolo sunt 700 de angajați. Taxele și impozitele locale vin la Târgu Jiu, pe de altă parte, Târgu Jiu are un număr de profesori foarte mare, în Târgu Jiu sunt aproape 2.000 de oameni care lucrează în sistemul de învățământ. Târgu Jiu are Finanțe, Jandarmeria, Armata. Târgu Jiu nu se poate destabiliza atât de ușor, se destabilizează mult mai ușor o localitate care are doar minerit și energie pentru că din momentul în care se duce Complexul Energetic Oltenia, de acolo îți luai banii din minerit și energie”.
Deși recunoaște că orașul va fi afectat de schimbările din energie, Romanescu afirmă că scăderea va fi una care va putea fi gestionată. „La Târgu Jiu lucrurile nu pot scădea semnificativ, va scădea e clar, că și noi avem 1000 și ceva de angajați din Târgu Jiu dar, raportat la numărul de angajați pe județ, noi stăm destul de bine”, a precizat el, adăugând că, în raport cu restul județului, municipiul „stă destul de bine”.
Vizualizări: 1,256
Distribuie Trimite pe WhatsApp