Românul care fugea cu făcălețul după teroriști va fi decorat

Declarație surprinzătoare a ambasadorului României la Londra, Dan Mihalache. Acesta a spus că va propune decorarea românului Florin Morariu, care a filmat câteva scene după atentatul de la Londra, pe filmare auzindu-se că a lovit un terorist.

Florin Morariu alearga pe stradă filmând și comentând ceea ce vedea: ”Ferească Dumnezeu ce este aici. Nebunii ăștia au împușcat oameni. Uitați-vă fraților. I-am dat un baschet în cap la teroristul ăsta. (…) Adu ceva, adu-mi ceva mai dur. Adu-mi un par de sub masă. Făcălețul de sub masă, du-te și adu-l. Doi teroriști din ăștia au tăiat oamenii pe stradă. Uitați-vă ce e aici. Doamne ferește!”, spune românul pe filmarea postată pe pagina de socializare.

Filmarea i-ar putea aduce ieșeanului o decorație, spune ambasadorul. "L-am felicitat pentru gestul deosebit pe care l-a făcut. N-aş spune eroic, neapărat, că e un pic, aşa, prea sentimental, dar e un gest extraordinar. (...) I-am spus că eu mă gândesc foarte serios să-i propun ministrului Afacerilor Externe şi, prin minister, preşedintelui României să primească o decoraţie a statului român, ca un semn de recunoaştere, pentru un gest care devine oarecum simbolic pentru ceea ce înseamnă românii din Marea Britanie", a spus Dan Mihalache.

Până una-alta, românul cere protecție, după ce s-a expus mediatic postând filmarea pe facebook.

Vizualizări: 7,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: