Romii din Meteor au scăpat. Cioabă, sub control judiciar

Deși sunt aproape 100 de persoane suspectate că ar face parte din rețeaua care a eludat plata către stat a circa 5 milioane de euro, trei dintre acestea fiind din Târgu Jiu, din cartierul Meteor, nimeni nu a mai fost dus la instanța din Drobeta Turnu Severin pentru o eventuală arestare preventivă sau la domiciliu. După o noapte petrecută în spatele gratiilor, inclusiv autointitulatul rege internațional al romilor, Dorin Cioabă, a fost lăsat să plece acasă. Fusese chemat inițial ca martor pentru ca, apoi, să afle că, de fapt, este principalul suspect din dosar.

Romii din Târgu Jiu implicați în anchetă și duși și ei la audieri după descinderile de miercuri dimineața au fost lăsați în cele din urmă să plece acasă, în timp ce anchetatorii mehedințeni și-au concentrat eforturile pe ilegalitățile făcute de alți romi din țară. La Severin au fost aduși administratori de firme implicate în afaceri cu fier vechi din Argeș, București și Sibiu, printre altele, dar și de la Strehaia. De altfel, după cum spunea Cioabă la ieșirea de la Parchet, tatăl său îl avertizase atunci când trăia că nu trebuie să facă afaceri cu romii din Strehaia, cunoscuți peste tot nu doar pentru palatele pe care le au, ci și pentru ilegalitățile comise de-a lungul anilor în domeniul fiscal.

Cioabă spune că a avut nevoie de plumb de la aceștia și susține că toate afacerile pe care le-a făcut cu ei au fost nu doar legale, ci și filmate de camerele de supraveghere pe care le are la palatul de la Sibiu. Până își va dovedi nevinovăția regele rămâne sub control judiciar 60 de zile și nu are voie să părăsească țara, în toată această perioadă fiind obligat să fie la dispoziția organelor judiciare ori de câte ori este chemat. Iar în ceea ce privește confortul din celula de care a avut parte în arestul IPJ Mehedinți, Cioabă a menționat că nu au fost condiții rele, grijile sale fiind pentru Sighișoara, soția sa, cea care administrează în acte firmele familiei.

Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: