Rovinari: Stimulente financiare pentru nou-născuți

Administrația locală din orașul Rovinari acordă stimulente financiare pentru fiecare nou-născut. Mămicile vor primi 1500 de lei pentru primul copil și câte 1000 lei pentru ceilalți copii pe care îi vor aduce pe lume.

Conform regulamentului aprobat de autoritățile din Rovinari, beneficiarii sunt nou-născuții ai căror parinți, sau cel puțin unul din părinți, au domiciliul pe raza orașului Rovinari de cel puțin 5 ani înainte de nașterea celui mic. Pentru a beneficia de stimulent, solicitanții trebuie să prezinte actele de identitate ale părinților, în copie și original, o cerere tipizată, biletul de ieșire din spital sau certificatul de naștere. Documentele pot fi depuse la Direcția Publică de Asistență Socială din cadrul primăriei, în cel mult două luni de la nașterea copilului.

Plata stimulentului financiar pentru nou-născuti se va face la casieria primăriei, la fiecare început de lună pentru luna anterioară. Stimulentul se acordă doar pentru copiii născuți după 31 ianuarie 2019, data la care a fost aprobată hotărârea de Consiliu Local care prevede acordarea acestor facilități pentru proaspeții părinți.

Autoritățile locale vor prin această măsură să încurajeze creșterea natalității, dar și să vină în sprijinul părinților, astfel încât să poată face cheltuielilor pe care orice familie le are odată cu venirea pe lume a unui nou-născut.

În Gorj, mai sunt câteva localități care acordă astfel de stimulente financiare.

Vizualizări: 2,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: