Rușeț nu crede că sunt probleme cu personalul în CEO: "Nu-și asumă nimeni riscul"

Chiar dacă mulți lideri de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia se plâng constant că e lipsă de personal în cariere și termocentrale, oficialii companiei lasă să se înțeleagă altceva. Ion Rușeț, consilierul personal al directorului Sorin Boza, a transmis că normativele de personal sunt cuprinse în Contractul Colectiv de Muncă și că niciun șef din companie nu și-ar permite să înceapă munca dacă ar avea mai puțini angajați decât prevăd documentele.

Mai exact, Ion Rușeț s-a declarat convins că niciun șef de carieră ori de sector nu ar porni lucrul dacă ar avea probleme cu personalul: “Sunt normative de personal care sunt cuprinse în CCM. Organizarea locurilor de muncă este de competența exclusivă a administrației. Nu cred că există un conducător de EMC, un conducător de carieră, un șef de sector care să-și permită să dea drumul la activitate având probleme cu normativul de personal”.

Afirmațiile vin în ciuda faptului că mulți sindicaliști s-au plâns tot timpul de lipsa de personal din cariere în special, unde au fost făcute disponibilizări, mulți angajați au ieșit la pensie, dar angajări nu s-au mai făcut în ultimul timp. Rușeț a întărit declarația susținând că nimeni nu își asumă riscul de a porni lucrul fără să aibă personalul care este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă.

„Sunt anumite declarații. Sigur există cineva și nemulțumit. Există, să spunem, un excavator care nu este în activitate și echipajul se diminuează și ceilalți lucrează pe alt utilaj. Sunt lucruri care nu convin. Eu nu cred că există vreun conducător care să-și asume riscul ordonând începerea activității fără să se respecte normativul de personal”, a mai spus Rușeț, la Sud FM.

Un document al Ministerului Energiei arăta acum doi ani că la CE Oltenia este un deficit de patru mii de salariați pe partea de producție.

Vizualizări: 3,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: