Primele obstacole pe care le întâmpină CEO în 2020. Cum le va depăși!

Două episoade grele așteaptă Complexul Energetic Oltenia în prima parte a acestui an. În primă fază, oficialii companiei trebuie să obțină banii de la Trezorerie, bani care îi asigură funcționarea și după luna mai. Totodată, administrația companiei va avea negocieri dure cu sindicatele privind noul Contract Colectiv de Muncă. Primele discuții vor avea loc la începutul lunii februarie.

De 1,2 miliarde de lei are nevoie compania ca să poată cumpăra toate certificatele de dioxid de carbon de care are nevoie ca să mai poată funcționa și după aprilie 2020.

Banii vor fi virați în conturile CEO de la Trezoreria statului, dar nu este primul hop pe care îl are de depășit compania în acest început de an. „Memorandumul este un document care dă posibilitatea, în anumite condiții, CEO să acceseze un împrumut de 1,2 miliarde de lei de la Trezoreria statului cu o rată mai mică decât la băncile comerciale. Este o decizie îmbucurătoare pentru CEO, dar să nu uităm că, în mai puțin de 90 de zile, expiră Contractul Colectiv de Muncă”, a atenționat Ion Rușeț, consilierul lui Sorin Boza, la Sud FM.

Negocierile pentru un nou contract de muncă vor începe de luna viitoare. „În jurul datei de 1 februarie, vor demara negocierile pentru noul CCM sau pentru prelungirea actualului Contract Colectiv de Muncă. Se vor avea în vedere, la aceste negocieri, și aspecte din Memorandum. Acest împrumut este condiționat de o rambursare rapidă, ceea ce este imposibil, sau de un plan de restructurare a companiei. Toată lumea, când vorbește de restructurare, se gândește la disponibilizări de personal. Aspectul acesta nu este prioritar. Într-un program de restructurare, trebuie să ne conformăm anumitor norme de mediu. În această situație, eu cred că va fi o discuție foarte aplicată și responsabilă cu partenerii sociali în această perioadă”, a mai declarant Ion Rușeț.

Vizualizări: 4,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: