Rusia face manevre de război în Marea Baltică

Rusia a început să testeze rachete cu muniţie reală miercuri în Marea Baltică, alertând Letonia, ţară membră a NATO, potrivit căreia aceste exerciţii au forţat-o să închidă parţial spaţiul aerian comercial de la Marea Baltică, relatează Reuters.
Ministerul Apărării de la Moscova anunţase luni că Flota rusă din Marea Baltică, având baza în enclava Kaliningrad, se pregăteşte pentru antrenamente de rutină, exerciţii ce prevăd şi trageri asupra unor ţinte aeriene şi maritime.

‘Este o demonstraţie de forţă’, a declarat premierul leton Maris Kucinskis pentru Reuters. ‘Este greu de înţeles că aceasta se poate întâmpla atât de aproape de ţara noastră’, a adăugat el, în contextul în care autorităţile letone afirmă că testele cu rachete se desfăşoară deasupra zonei economice exclusive a Letoniei.

Riga şi-a închis parţial spaţiul aerian pe o perioadă de trei zile, cât durează testele, iar Suedia a emis de asemenea o alertă privind traficul maritim civil şi a anunţat că ar putea exista întârzieri şi perturbări în traficul aerian.

Agenţia suedeză pentru transporturi a instituit temporar o aşa-numită ‘zonă de pericol’, unde este valabilă această alertă, în sudul Mării Baltice, redirecţionând traficul aerian şi maritim.

Vizualizări: 567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: