Sărbătoare mare la Cîlnic. Întâlnire la gorunul din Pieptani!

Autorităţile locale din Cîlnic au început pregătirile pentru Nedeia de Probojenie de la Pieptani. În urmă cu şase ani, primarul Dumitru Vulpe a reînviat această sărbătoare câmpenească, bâlciul fiind organizat în continuare la gorunul din Pieptani. 

Primăria aşteaptă cât mai mulţi comercianţi la această petrecere câmpenească. „Primăria şi Consiliul Local Cîlnic vă invită în data de 6 august la Gorunul de la Pieptani, unde se va desfăşura nedeia satului, numită Probojenia. Îi aşteptăm în mijlocul nostru pe toţi doritorii. Totodată, invităm toţi comercianţii să fie alături de noi la această sărbătoare”, este anunţul primăriei reprezentate de primarul Dumitru Vulpe.

Creştinii sărbătoresc pe 6 august Schimbarea la Faţă, sărbătoare cunoscută în popor sub numele de Probojenia. Cu prilejul acestui eveniment religios, autorităţile locale din Cîlnic vor organiza o nedeie la gorunul din Pieptani. Localnicii au primit bine reînvierea acestei tradiţii şi an de an sunt tot mai mulţi la această manifestare. Şi localnicii plecaţi în străinătate obişnuiesc să îşi ia concediile în această perioadă, pentru a participa la nedeie.

Sunt aşteptaţi la Pieptani zeci de comercianţi cu dulciuri, articole textile, îmbrăcăminte, încălţăminte, dar şi terase cu mici şi bere, dar şi alţi agenţi economici care vor desfăşura activitate în parcul de agrement. Potrivit autorităţilor locale, va fi amenajată locaţia, va fi cosită iarba şi zona va fi igienizată. Primarul comunei Cîlnic, Dumitru Vulpe, a spus că îi invită la nedeie atât pe locuitorii comunei Cîlnic, cât şi pe toţi gorjenii care vor să vină la această sărbătoare câmpenească.

Vizualizări: 4,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: