Șase zile libere consecutive de la Guvern, în sectorul public

Vor urma șase zile libere consecutive, date de Guvern pentru românii care lucrează în sectorul public. Astfel, bugetarii vor avea o vacanță de șase zile libere consecutive la începutul lunii mai.

Mai sunt doar câteva săptămâni până când angajații din sectorul public se vor putea bucura de câteva zile libere.

Bugetarii vor avea parte de o nouă minivacanță de șase zile în luna mai, care va cuprinde și Ziua Muncii, 1 Mai, iar aceasta va fi legată cu zilele libere de Paște, după ce guvernul a decis ca ziua de 2 mai să fie liberă, pentru a crea o punte între 1 Mai și Vinerea Mare, care în acest an va fi pe 3 mai. Așadar, românii din sectorul public vor putea beneficia de o minivacanță de șase zile, în luna mai.

Aceștia vor avea liber de miercuri, 1 Mai, 2 mai (zi-punte) și 3-6 mai, adică Vinerea mare, sâmbăta dinaintea Învierii Domnului, dar și prima și a doua zi de Paște.

Cei care nu sunt angajați la stat nu vor avea liberă ziua de 2 mai, astfel că nu vor avea șase zile libere consecutive. Așadar, cei din sectorul privat vor fi liberi pe data de 1 Mai (Ziua Muncii), apoi vor merge la serviciu pe 2 mai, dar de 3 mai (Vinerea Mare) vor fi liberi până pe 7 mai (a doua zi de Paște). Astfel că, cei din sectorul privat vor avea o minivacanță de 4 zile de Paște.

Elevii și preșcolari vor avea vacanța de primăvară în perioada Paștelui ortodox. Mai exact, vacanța elevilor urmează să înceapă pe data de 27 aprilie (sâmbătă), iar apoi se va încheia pe data de 7 mai (marți).

Vizualizări: 7,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: