Scandal cu poliţia la UCB. Biroul rectorului, sigilat!

Un mare scandal s-a iscat marți dimineață la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Fostul rector Luminița Popescu și-a găsit ușa biroului sigilată și a sesizat poliția, spunând că este vorba de un abuz. Luminița Popescu a fost schimbată din funcţie, prin ordin al ministrului Educaţiei, iar conducerea UCB i-a interzis să mai intre în birou.

Ministerul Educației a emis ordin de încetare a mandatului de rector în cazul Liminiței Popescu în data de 5 mai, însă documentul a ajuns la universitate abia luni. Responsabilii din administrația universității au aplicat sigilii pe ușile de la biroul rectorului, ale prorectorilor, dar și la biroul de profesor al Luminiței Popescu. În momentul în care a văzut că i se interzice accesul către biroul său, Luminița Popescu a sesizat, prin 112, Poliția. Timp de aproape o oră, secretara Luminiței Popescu și alți angajați din aparatul rectorului și de la cabinetele prorectorilor au stat pe hol, neavând voie să intre în birourile sigilate. În cele din urmă a fost deschisă ușa de la prorectori și persoanele respective au fost invitate să stea acolo. A venit mai apoi și Luminiţa Popescu care a fost de acord cu predarea ștafetei către Sorin Purec, precizând că mai are de recuperat din birou anumite bunuri care îi aparțin. Conferenţiarul universitar Sorin Purec a fost desemnat ordonator de credite, până la desemnarea unui nou rector.

Cel care s-a ocupat de chestiunile legate de sigiliile aplicate a fost directorul administrativ al UCB, Virgil Popovici. „Vă rog să-mi prezentați dispoziția scrisă în baza căreia au fost puse sigiliile”, i-a spus Liminița Popescu. „În baza ordinului primit de la Minister”, a răspuns Popovici. „Vă rog să-mi predați cheile să facem predarea-primirea între mine și noul rector”, i-a spus Luminița Popescu.  

Fostul rector nu a dorit să facă declarații faţă de cele întâmplate, însă a spus că s-a făcut un abuz prin aplicarea acelor sigilii. „Nu m-am hotărât dacă voi face plângere, dar este un abuz”, a precizat Luminița Popescu, care s-a plâns deja instanţei de judecată pentru îndepărtarea sa din funcţie. Reprezentanţii Poliţiei Gorj au precizat că problema este una de ordin intern şi nu ţine de competenţa lor.

Galerie foto



Vizualizări: 3,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: