Scandal la Pandurii: „E inuman ce le fac copiilor crescuți de ei!”

Reacții dure în rândul fotbaliștilor dați în judecată de clubul Pandurii. Dezgustat de modul în care gruparea de fotbal vrea să recupereze bani de la copiii care au fost formați la Târgu Jiu, un părinte rupte tăcerea. Ovidiu Pițian, tatăl lui Andrei Pițian, susține că totul este inuman și strigător la cer. „Eram în stare să mor cu Golea de gât!”, a fost reacția lui Pițian.

Treisprezece foști și actuali fotbaliști care poartă tricoul Pandurilor au primit citații prin care sunt anunțați că gruparea gorjeană vrea să recupereze de la ei sume uriașe de bani. Explicația? „Pierderea partidei cu scorul 0-3, desfășurată cu echipa ASA Târgu Mureș”, după cum arată gruparea de fotbal în expunerea de motive. Administratorul special al Pandurilor, Marin Golea, vrea să recupereze de la tinerii fotbaliști 5,5 milioane de lei, bani pe care, susține el, i-ar fi obținut clubul dacă nu „cădea” în liga a doua.

Sacrificii „răsplătite” cu procese

În timp ce unii au prins alte contracte, alții au rămas pe dinafară după retrogradarea echipei. Andrei Pițian joacă acum în Cipru, la Apollon Limassol. Acolo era și când a aflat ce-i face acum clubul Pandurii. „Doamne ferește! Sunt părinți care au probleme de sănătate. Să vadă o asemenea citație, o asemenea sumă. Toată lumea de la Centrul de Copii și Juniori știe câte sacrificii a făcut copilul meu să ajungă la acest nivel. A avut două operații la umăr. Cu scandal, o parte mică din bani i-a fost decontată. Niciun oficial al clubului Pandurii, vorbim de staff, nu l-a sunat să vadă cum se simte după două operații. Este inadmisibil să sacrifici tot, să te «rupi» în teren, apoi să te dea în judecată și să ia bani de la tine. Este inadmisibil să te îndrepți în judecată împotriva unor copii crescuți de tine să ceri acești bani. De unde dau copiii banii ăștia?”, s-a întrebat Ovidiu Pițian, tatăl lui Andrei.

„Li s-a sugerat să nu intre în teren”

Andrei Pițian are toate șansele să debuteze în grupele Europa League. Echipa sa va juca, în această săptămână, pe scena europeană, iar Andrei ar putea fi titular. În străinătate, este mai iubit și apreciat pentru munca sa, însă ar fi dispus să revină oricând în liga I în România. Tatăl său a încercat să caute o explicație la Marin Golea, cel care a intentat acest proces copiilor, însă nu a reușit. „Domnul Golea Marin este extrem de impertinent și arogant. El nu vede decât scopul de a recupera banii. Cu siguranță că vom contesta, dar asta nu înlătură neplăcerile provocate acum. Copilul meu este în Cipru acum, nu aveam nevoie de acest lucru și nu are niciun motiv să dea acești bani. Toată lumea știe că lor li s-a sugerat să nu intre în teren. Ei abia așteptau să intre și să joace, să se afirme și ei în liga întâi. Nu le-a trecut prin cap să nu intre în teren și să aducă prejudicii clubului. Toată lumea spune că Marin Condescu le-a spus să nu mai intre în teren, deși nu are răspundere în cadrul clubului. De ce nu apare pe acest tabel și numele antrenorului Petre Grigoraș ori alți jucători cu nume ca Sînmărtean, Antal ori Țucudean care au refuzat să intre la meci. Dacă acești copii nu făceau deplasarea la Târgu Mureș, clubul nu avea cu cine se prezenta. A dus copiii cu bombonica acest club ca acum să-i dea în judecată. E inuman, strigător la cer! Eram în stare să mor cu Golea de gât”, a declarat Ovidiu Pițian.

Golea: Asta este!

Marin Golea nu vrea să dea înapoi. Procesul își va urma cursul, însă dacă îl va câștiga pe cel intentat Federației Române de Fotbal, Golea vrea să renunțe la procesul împotriva jucătorilor. Până atunci, este cale lungă.  „Asta este! Eu trebuie să iau toate măsurile de siguranță ca să nu pun în pericol creditorii și să asigur funcționarea clubului”, a fost explicația lui Golea.

Fotbaliștii, jupuiți de bani

Oficialii Pandurilor cer cei mai mulți bani de la Bogdan Ungurușan, pentru că el avea cel mai mare salariu, la acea vreme. Conform calculelor asumate de Marin Golea, Ungurușan ar trebui să dea clubului 1.700.488 lei. O sumă uriașă ar trebui să scoată din buzunar și Ovidiu Herea. Este vorba despre 1.511.420 lei. De altfel, Herea se află pe lista de creditori a clubului Pandurii, având de recuperat mai multe salarii de la clubul gorjean. Laurențiu Tudor, Daniel Pîrvulescu, Răzvan Negrilă și Denis Brânzan au fost chemați în instanță să-i dea clubului câte 59.646 lei fiecare. Alexandru Răuță a fost trimis și el în judecată. Avocații Pandurilor i-au cerut 944.778 lei. Lui Marian Pirtea, i-au cerut 120.981 lei, lui Adelin Pîrcâlabu 134.486 lei. De asemenea, Andrei David ar trebui să-i dea clubului 11.929 lei, iar Gabriel Dodoi, practic golgheterul echipei în liga a doua, ar trebui să-i acorde clubului 3.995 lei. Asta pentru că el avea cel mai mic salariu la acea vreme, adică 687 lei!

Galerie foto




Vizualizări: 2,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: