Scandalul de la Poliţia Locală, stins cu o mustrare. „E o făcătură!”

Scandalul generat de prezenţa cailor pe străzile Târgu Jiului este „o făcătură”, consideră fostul primar Florin Cârciumaru. În timp ce târgujienii s-au revoltat pe reţelele de socializare, după ce un tânăr tată şi-a pierdut viaţa din cauza a doi cai, autorităţile locale au făcut o anchetă la Poliţia Locală care s-a încheiat cu un rezultat previzibil.  

Caii nu au dispărut de pe străzile din Târgu Jiu, zilnic apărând în mediul virtual filmuleţe şi fotografii cu animalele care circulă printre maşini. Într-un final, autoritățile au anunțat o anchetă internă la Poliția Locală, după ce un echipaj a trecut pe lângă un cal și nu a anunțat pericolul din stradă. Agentul a fost găsit vinovat şi pedepsit cu… o mustrare scrisă.  „A fost finalizată cercetarea administrativă, fiind emisă o decizie de sancționare a polițistului local care s-a aflat în serviciul de patrulare la momentul respectiv. În urma cercetării s-a constatat că acesta nu a luat măsura de a îndepărta cabalina de pe carosabilul unde acesta se afla în trecere cu autoturismul de serviciu, pentru evitarea unui pericol iminent (...), creând în acest fel prejudiciu de imagine instituției din care face parte. Polițistul a fost sancționat cu mustrare scrisă”, a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

Anchetă cu final previzibil

Consilierii locali  PNL vor să vadă  concluziile anchetei „Nu mă așteptam la un alt rezultat la modul cum a fost tratată această anchetă. E clar că e cea mai simplă sancțiune care se putea da pentru o faptă nu tocmai de neluat în calcul. Trebuie văzut exact cum s-a ajuns la constatarea respectivă. Așteptăm să vedem concluziile anchetei, cum de s-a ajuns la o astfel de sancțiune. Pot să vină în ședința de Consiliu Local din mai și să prezinte aceste aspecte”, a spus consilierul local Marcel Romanescu.     

Cârciumaru: „O făcătură!”

Fostul primar al municipiului Târgu Jiu, senatorul Florin Cârciumaru crede că scandalul cailor este „o făcătură” şi că totul este „organizat”. La fel şi cu vandalizarea Coloanei fără Sfârşit. „Din punctul meu de vedere, tot ce se întâmplă la nivel de Coloană, la nivelul cailor pe stradă, totul este o făcătură, totul este organizat şi domnul Popescu Aurel are maturitatea necesară de a analiza şi de a vedea unde trebuie să intervină. Eu sunt sigur că domnul Popescu nu va lua o hotărâre pripită”, a declarat Cârciumaru.

Liberalii au cerut demiterea şefului Poliţiei Locale, nu o făcătură de anchetă. „Nu trebuia făcută o anchetă. Lucrurile sunt clare, demonstrate. Managementul la Poliţia Locală este defectuos şi principalul vinovat este copilul şefei de cabinet a domnului Cârciumaru, respectiv Florin Urdea” , a spus vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Pecingină.

Poliţia Locală a fost implicată, în ultima vreme, în dese scandaluri, însă fără nicio reacţie fermă din partea autorităţilor. Directorul Urdea rezistă pe funcţie, iar gorjenii care semnalează pericolele de pe străzi fiind sfătuiţi mai degrabă să-şi facă un control oftalmologic.

Vizualizări: 2,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: