Se deschide sezonul la rafting pe Jiu

Veşti bune pentru iubitorii de senzaţii tari! Începând de mâine se va deschide sezonul de rafting pe Jiu. Acest sport extrem poate fi practicat pe un traseu lung de 12 km, între localităţile Lainici şi Vişina. Potrivit lui Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj, deschiderea sezonului de rafting va avea loc în condiţii optime, întrucât ploile au sporit debitul râului.

Amatorii sporturilor extreme au posibilitatea de a participa la partide de rafting pe Jiu începând cu data de 1 mai. Noul sezon se deschide cu o cursă demonstrativă la care vor participa operatori de turism din întreaga ţară.   Coborârea se face cu bărci pneumatice speciale de rafting de câte şase persoane, una dintre acestea fiind un instructor.

Traseul normal de rafting, între Lainici şi Bumbeşti-Jiu, are o lungime de 12 kilometri, un grad de dificultate II-IV, diferenţă de nivel de 230 de metri, timp de coborâre de circa 1,5 - 3 ore, iar traseul sportiv de rafting, între Livezeni şi Lainici, are o lungime de 10 kilometri, un grad de dificultate III-V, diferenţă de nivel de 255 de metri, timp de coborâre circa 1-2 ore. „Traseul de rafting este în regulă. Acesta a fost verificat de mai mulţi operatori de turism din ţară. Deschiderea oficială are loc în ziua de 1 mai şi, după această acţiune, agenţiile de turism pot include traseul de rafting în pachetele lor turistice. Preţul unei curse de rafting poate varia între 100-300 de lei, în funcţie de serviciile oferite de fiecare agenţie, în parte. Se poate ca operatorii să pună la dispoziţia turiştilor pachete care includ cazarea, masa sau alte servicii”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: