Vaticanul are 5000 de proprietăți imobiliare în întreaga lume

Vaticanul a publicat, pentru prima dată, informații despre proprietăţile sale imobiliare, mai mult de 5.000. Acestea sunt cele mai detaliate dezvăluiri financiare realizate vreodată de Vatican după cum a informat agenţia Reuters.

Informațiile despre proprietăţile Vaticanului apar în două documente, o situație financiară consolidată pentru 2020, realizată pentru Sfântul Scaun, și primul buget public pentru Administrația Patrimoniului Sfântului Scaun. APSA, un fel de birou de contabilitate generală, administrează proprietăți imobiliare și investiții, plătește salarii și acționează ca un birou de achiziții și un departament de resurse umane.

Bugetul APSA de 30 de pagini arată că deține 4.051 proprietăți în Italia și aproximativ 1.120 în străinătate, fără a include ambasadele din întreaga lume. Doar aproximativ 14% din proprietățile italiene au fost închiriate la tarife de piață, în timp ce celelalte au fost închiriate la tarife reduse, multe pentru angajații Bisericii. Aproximativ 40% erau clădiri instituționale precum școli, mănăstiri și spitale.

Documentele arată că APSA deține investiții în proprietăți din zone de lux din Londra, Geneva, Lausanne și Paris.

Bugetul Sfântului Scaun include administrația centrală a Bisericii Romano-Catolice, cunoscută sub numele de Curia, care supraveghează guvernarea celor 1,3 miliarde de credincioși, reprezentanțele sale diplomatice globale și operațiunile media.

Vizualizări: 1,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: