Se modernizează sistemul de apă și canalizare dintr-o localitate de sub munte

Nu mai puțin de trei proiecte depuse de autoritățile locale din comuna Crasna au obținut finanțare prin programul guvernamental ”Anghel Saligny”. Nu doar toate drumurile din localitate vor fi modernizate, ci se va interveni și la sistemul de alimentare cu apă și canalizare.

Autoritățile locale din comuna Crasna au solicitat finanțare pentru modernizarea sistemul de alimentare cu apă. Mai exact, în localitate sunt patru sisteme care furnizează apă potabilă și trei care dau apă menajeră, iar acestea din urmă vor fi modernizare în așa fel încât la robinetele oamenilor să ajungă apă bună de băut. Mai mult decât atât, vor fi forate și puțuri industriale pentru a rezolva problema apei din perioadele secetoase.

Cel mai îndrăzneț proiect al autorităților locale din Crasna, care a primit finanțare, este extinderea și modernizarea sistemului de canalizare. ”Un proiect cu o valoare de 6.000.000 de lei prin care s-au gândit rețele individuale pentru fiecare sat sau cătun în parte, cu scurgere stânga-dreapta, cu șapte sisteme stil container SBR, pentru a nu mai fi nevoiți să dărâmăm ce am construit până acum, mă refer aici la drumuri pentru că le avem modernizate în proporție de 90% și ar fi păcat. Din acest motiv nu am optat pentru un sistem de canalizare clasic și unul individual”, a declarat primarul din Crasna, Aurel Vamvu.

Comuna Crasna beneficiază în acest moment de un sistem de canalizare clasic de 2.6 kilometri.

Vizualizări: 3,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: