Sindicaliștii din CEO se întâlnesc cu ministrul Burduja. Vor o majorare de minim 14%

Liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia se întâlnesc mâine cu ministrul energiei, Sebastian Burduja. Acesta a răspuns afirmativ adresei trimisă de federații.

Tema principală a întâlnirii o reprezintă majorarea salariilor: ”Cele două federații au făcut o adresă oficială către minister. Astăzi m-a sunat președintele Federației că mâine la 9:00 va trebui să fim la întâlnire cu ministrul. Primordial va fi discutarea bugetului, fondul de salarii, cheltuielile, aici sunt problemele noastre. Nu suntem mulțumiți de creșterile care se prognozează și pe care ni le-a prezentat directoratul. Nu vom accepta să avem o creștere mai mică decât cea pe care au avut-o pensionarii în ianuarie, adică 14%”, a transmis Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, pentru Radio Infinit.

În ceea ce privește pachetul social, în cazul unor concedieri colective, Mitrescu spune că nu se pune problema, întrucât în următoarea perioadă se vor face angajări la CEO: ”În următorii doi ani nici de cum nu vor fi concedieri. Va fi un val substanțial de plecări până la 1 septembrie. În iulie-august vor căuta să plece toți pe legea actuală că e mult mai benefică din punct de vedere al cuantumului pensiei. Am vorbit cu ei, spun că mai așteaptă și nu pleacă până în iulie-august, deci va fi nevoie de personal, nu de concedieri”.

Liderul sindical este de părere că vor fi aduși în CEO mineri ieșiti deja la pensie și că se vor semna contracte de angajare pe perioadă determinată.

Vizualizări: 643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: