Liberalii anunță ca au reușit reaprobarea investiției pentru Casa de Cultură din Târgu Jiu. 48 de milioane de lei! 

Ordinul de ministru pentru reaprobarea investiției de reabilitare, modernizare și dotare a Casei de Cultură a municipiului Târgu Jiu a fost semnat, marți, de ministrul dezvoltării, Adrian Veștea, anunță secretarul general adjunct al ministerului, Victor Banța. Investiția este de 48, 5 milioane de lei.

Au trecut trei ani de la începerea discuțiilor pentru finanțarea lucrării, iar greșelile care au dus la aceasta întârziere aparțin primarului Marcel Romanescu, spune Banța. A fost nevoie de reluarea documentațiilor deoarece inițial nu a fost luată in calcul o suprafață de 1.755 de mp din clădire. 


“Acest proiect, pe care l-am aprobat în luna august 2020, ar fi trebuit să se fie gata și să aducă o schimbare în bine a comunității noastre încă din toamna anului 2023 dar a fost îngreunat de greșeli monumentale ale echipei actualului primar. Eroarea critică ce a fost comisă încă de la început a constat în ignorarea a aproape jumătate din suprafața clădirii (1755 mp). Proasta realizare unei documentații de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI/SF), în care dl. primar a livrat soluția de „a nu face nimic”, a fost un obstacol și nu un ghid. Rezultatul? Peste 3 ani de întârziere, costuri crescute și munca unor oameni implicați în reabilitarea proiectului, provocări pe care le-am gestionat cu atenție și rigurozitate timp de peste 2 ani”, a scris Banta pe Facebook. 


Sunt mândru că fac parte din această echipă care nu ezită să livreze proiecte viabile pentru comunitatea noastră, a mai scris acesta. Un mesaj similar a dat marți si senatorul Ion Iordache. 

Vizualizări: 727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: