Sindicaliștii din învățământ se opun testării elevilor în clasă

Sindicaliștii din învățământ solicită ca testarea elevilor pentru Covid-19 să fie făcută acasă, de părinți. Aceștia susțin că, dacă va fi făcută în clasă, există riscul creșterii infectărilor.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a lansat o petiție adresată profesorilor, prin care cere ca testarea elevilor cu teste antigen din salivă să fie făcută de părinți.

Sindicaliștii susțin că testarea în școli nu se va putea face într-un timp scurt, ținând cont de numărul mare de elevi dintr-o clasă și de nivelul unității de învățământ, astfel că va afecta procesul de predare-învățare-evaluare.

În plus, angajații din învățământ nu beneficiază de echipamentele de protecție necesare pentru evitarea infectării, mai atrage atenția FSLI.

Colectarea testelor folosite trebuie să se facă în condiții de siguranță, lucru care nu se poate realiza la nivelul unității de învățământ, în condițiile în care acestea nu sunt unități sanitare și nu există încheiate contracte cu firme specializate în colectarea deșeurilor medicale cu potențial infecțios, subliniază sindicaliștii din învățământ.

În acest context, „testarea tuturor elevilor în sala de clasă va crește riscul infectării acestora, dar și a salariatului care este responsabil de testare, având în vedere, atât numărul de elevi, prezenți concomitent în sala de clasă, dar și dimensiunile acestora; astfel, scopul prevenției nu va fi atins, ci, din contră, se creează premise pentru transmitere între elevi”, se arată în petiție.

Vizualizări: 634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: