Mujdeiul, sarmalele și ciorba rădăuțeană în topul Taste Atlas!

TasteAtlas este enciclopedia online pentru mâncăruri și băuturi din toată lumea. Aceasta a prezentat anumite preparate tradiționale românești care au fost plasate în topul celor mai gustoase bucate din lume printre care și ... mujdeiul. 

Printre cele mai gustoase preparate se numără mujdeiul, sarmalele, ciorba rădăuțeană și bulzul moldovenesc. Platforma online a prezentat, de asemenea, și cele mai proaste mâncăruri românești.

TasteAtlas, un site care se recomandă ca o „enciclopedie a aromelor”, cu peste 10.000 de alimente și băuturi din toată lumea. „Deși este posibil să nu putem călători în fiecare țară din lume, mai ales în zilele noastre, putem totuși să experimentăm diferite culturi alimentare degustând cele mai populare feluri de mâncare și ingrediente de bază ale fiecărei țări. În zilele noastre, asistăm la creșterea alimentelor pe bază de plante, a ingredientelor locale și a mâncărurilor potrivite pentru Instagram și le puteți găsi, printre multe altele, pe lista noastră cu cele mai populare 100 de alimente din lume în acest moment”, au spus cei de la TasteAtlas.

În lista celor mai bune preparate românești se află mujdeiul, a cărui rețetă a fost prezentată. 

„Mujdei este varianta românească a sosului de usturoi. Constă în căței de usturoi, ulei de floarea soarelui, piper și apă. Cățeii sunt făcuți piure cu celelalte ingrediente, iar sosul este servit, de obicei, cu pește sau cartofi prăjiți. Mujdeiul poate varia ca textură de la apos la des. Numele acestui sos este derivat din must de ai, adică must de usturoi. De asemenea, ciorba rădăuțeană apare pe locul 12 într-un clasament al celor mai bune supe tradiționale din lume”, au precizat cei de la TasteAtlas în prezentarea făcută.

Pe primele locuri în top sunt și plăcinta aromână, bulzul ciobănesc, sarmalele și plăcinta, zacusca, papanașii și mititeii. Printre cele mai bune aperitive din lume se numără salata de icre, salata de vinete și fasolea bătută.

De asemenea, ciorba rădăuțeană este plasată pe locul 12 într-un clasament al celor mai bune supe tradiționale de pe glob.

Cei de la TasteAtlas nu au omis, însă, să facă un clasament și cu cele mai proaste preparate românești. Primul loc a fost câștigat de salata de castraveți, urmată de chiftelele de pește, papricașul de pește, salata de varză, ciorba de praz, mămăliga cu lapte, ciorba de oase și urzicile cu usturoi.

Vizualizări: 709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: