Soț și soție, directori la un liceu din Gorj

Formează echipă și acasă, și la serviciu. Este vorba despre doi soți din județul Gorj, care conduc Liceul Tehnologic din Turburea, spre nemulțumirea primarului din localitate, căruia nu i se pare normal acest lucru. Inspectorul școlar general Marcela Mrejeru este însă de altă părere.

Primarul din comuna Turburea nu crede că este normal ca două cadre didactice, soț și soție, să ocupe postul de director respectiv director adjunct la liceul din localitate. 

”Așa ceva ca la Turburea nu cred că s-a mai pomenit în țara asta. Nu este posibil ca un liceu să fie condus de o familie, soțul director, iar soția director adjunct. Și nu este doar asta, directorul adjunct este și secretarul consiliului de administrație al unității de învățământ, dar face parte și din forul de conducere al unui sindicat cu patru membri fondat de soț, adică de director. Eu cred că trebuie respectate totuși niște reguli și mie mi se pare că aici este și un conflict de interese”, a precizat primarul Ion Bârcă.

Dacă primarului lucrurile i se par cusute cu ață albă, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj consideră că nu este nicio problemă în a conduce doi soți o unitate de învățământ.

”Nu este nicio problemă acolo și nicio stare de incompatibilitate. Legea din câte știu eu le permite acest lucru. Ei au dat concurs pe posturi, au luat concursul, dacă cineva avea ceva de sesizat trebuia să o facă atunci, înainte de concurs, nu acum”, a declarat Marcela Mrejeru, inspector școlar general al ISJ Gorj.

Ion Bârcă, primarul din Turburea, nu va accepta această situație. ”Din punctul meu de vedere, cei doi directori sunt puși pe criterii politice. Mie îmi este rușine de domnul Mihai Weber și de Cosmin Popescu, dar nu o să las lucrurile așa, pentru că sunt sigur că cei doi nu știu ce se întâmplă și cum sunt puși directorii la școli. Cei de la ISJ trebuie să lase deoparte pilele și relațiile și să se implice mai mult în organizarea actului educațional”, a mai adăugat Ion Bârcă.

Primarul Bârcă este coleg în PSD cu inspectorul general școlar Marcela Mrejeru.

Vizualizări: 14,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: